14.5 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR FOTO: “Maibaum” u Parku prijateljstva znak je dugogodišnje suradnje Trogira i Vaterstettena

FOTO: “Maibaum” u Parku prijateljstva znak je dugogodišnje suradnje Trogira i Vaterstettena

Kako bi na zanimljiv i simboličan način obilježili prvih deset godina prijateljstva gradova Trogira i Vaterstettena, u petak je u Parku prijateljstva postavljeno Svibanjsko stablo, takozvani “Svibanjac” ili kako ga Nijemci zovu “Maibaum”.

Inicijativa je potekla od Udruge prijateljstva dvaju gradova, a stablo visoko 12 metara i okićeno simbolima u Trogiru će ostati kao spomen na dugogodišnje prijateljstvo.  

Događaju su, uz predstavnike udruga gradova prijateljstva i brojne građane, nazočili gradonačelnik Ante Bilić sa suradnicima te zamjenik gradonačelnika Vaterstettena Martin Wagner.  U glazbenom programu nastupili su Jakov Košćina i polaznici Glazbene škole Josipa Hatzea – DO Trogir i  Musikschule Vaterstetten .  

Prema tradiciji Nijemci Svibanjsko stablo ukrašavaju 1. svibnja, a predstavlja jedan od simbola prvosvibanjskih proslava. 

Foto: Joško Herceg 

{gallery}svibanjsko{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....