25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIRSKI JEDRILIČARI OSVOJILI ZLATO NA SVJETSKOM PRVENSTVU U DANSKOJ

TROGIRSKI JEDRILIČARI OSVOJILI ZLATO NA SVJETSKOM PRVENSTVU U DANSKOJ

Najuspješnija svjetska posada u proteklih godinu dana

Posada MATARAN 24 iz Trogira, u sastavu: Ante Botica, Ivo Matić, Mario Škrlj, Damir Civadelić i Bruna Princivali, na Svjetskom prvenstvu klase Melges 24 u danskom Middelfartu osvojila je naslov svjetskog prvaka u Corinthian diviziji (neprofesionalne posade) te brončanu medalju u ukupnoj konkurenciji. Dodajmo kako je Mataran 24 s četiri osvojene medalje na posljednja dva velika prvenstva (EP i SP) rezultatski najuspješnija svjetska posada u proteklih godinu dana.

Posada biogradskog Panjića Luka Šangulin, Tomislav Bašić, Noa Šangulin, Duje Fržop, Helena Purić osvojila je ukupno deveto mjesto, dok je splitski Razjaren Ante Ćesić, Lukasz Podniesinski, Tonči Knezović, Pepi Jardas završila na 13. mjestu. 

Inače, na lanjskom Europskom prvenstvu u Genovi Trogirani su postali prvaci u Corinthian diviziji i bili srebrni u ukupnoj konkurenciji, a sad im je Danska donijela svjetski naslov među Corinthianima i broncu u ukupnom redoslijedu iza američkih posada Pacific Yankee i Raza Mixta. 

  • Treba nam vremena da se slegnu svi dojmovi. U posljednjem jedrenju uspjeli smo obraniti zlato i uhvatiti američku posadu u borbi za broncu ukupno zbog čega smo jako sretni, kazuje član Matarana 24 Ivo Matić
  • Karte su nam se lijepo posložile te smo osvojili čak dvije medalje. Ovo je bilo sjajno iskustvo, jer smo imali priliku jedriti protiv Amerikanaca koji slove za najbolje posade u Melgesu 24, dodaje Mario Škrlj.  

DOČEK SVJETSKIH PRVAKA

Ovim putem pozivamo svih na doček SVJETSKIH PRVAKA koji će se održati danas u 20:00 sati u prostorijama JK Trogir. Napravimo doček kakav svjetski prvaci zaslužuju i proslavimo s njima osvojene medalje te ispisanu povijest, poručili su iz JK Trogir.

ZADNJE OBJAVE