19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogirske škole pripremaju nastavu na daljinu

Trogirske škole pripremaju nastavu na daljinu

Svim osnovnim i srednjim školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je dopis sa smjernicama za pripremu održavanja nastave na daljinu u slučaju da nastava u školama zbog koronavirusa bude otkazana.


Da bi se online nastava mogla održavati, škole moraju organizirati takozvanu virtualnu zbornicu i virtualne učionice kojima će moći pristupiti svi učenici i predmetni nastavnici svakog razreda. Uz to, učenici su dužni provjeriti svoje korisničke podatke, odnosno virtualne identitete za koje je ministarstvo utvrdilo da ih je koristilo njih 95 posto u posljednja dva mjeseca.

Što se tiče informatičke opreme za učenike, prema dopisu resornog ministarstva, svi učenici 5. i 7. razreda imaju tablete, a ako nedostaje SIM kartica koja im osiguravju pristup internetu, ‘ministarstvo ima dogovor s teleoperaterima’, piše u dopisu.

Nadalje, škole moraju procijeniti koji su učenici 6. i 8. razreda slabijeg imovinskog statusa, odnosno nemaju kući tablet ili laptop i pristup internetu. Njima se mogu podijeliti tableti koji su školi dostavljeni za korištenje u razrednoj nastavi, a srednje škole još su ranije, ako je vjerovati dopisu, dobile sredstva za nabavu tableta za učenike slabijeg imovinskog statusa. 

Sve aktivnosti iz dopisa trebaju biti organizirane najkasnije do ponedjeljka 16. ožujka u podne.

Kako bismo doznali koliko su osnovne i srednje škole u Trogiru i okolici spremne organizirati nastavu na daljinu, provjerili smo informacije na njihovim web i face stranicama.

OŠ Majstora Radovana, Trogir

”Mi smo već organizirali virtualnu zbornicu i sad će razrednici otvarati i virtualne učionice. Molimo vas da se ne šire glasine i da ne paničarimo, ako dođe do zatvaranja škola, bit ćete obaviješteni. Ovo su mjere predostrožnosti i želimo biti spremni na sve. U školi smo poduzeli sve što smo mogli i po uputama koje dobijamo. Oni koji kući nemaju internet ili računalo, dobit će tablet za kojeg su odgovorni i očekujemo da s opremom tako i postupaju. Pratite stranicu škole, Ministarstva znanosti i obrazovanja ili Agencije za odgoj i obrazovanje za obavijesti, nemojte se pouzdati u Facebook neslužbene grupe i ono što se po internetu vrti, a nije provjerena informacija. Hvala svima na razumijevanju i brinite o zdravlju”, poručila je ravnateljica Zorana Brodarić.

OŠ Majstora Radovana

Osnovna škola Petar Berislavić, Trogir

“Obavještavamo vas kako su u tijeku pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije. U slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije učenicima i nastavnicima će se osigurati učenje i poučavanje na daljinu. Nastavnici se uključuju u virtualne zbornice, dok će se učenici već danas moći uključiti u virtualne učionice. Za sve obavijesti pratite web stranicu škole”, napisala je ravnateljica Edita Bratinčević, prof.

http://os-pberislavic-trogir.skole.hr/

Srednja škola Ivana Lucića, Trogir

“U kontekstu smjernica MZO-a za moguću primjenu online učenja obavezno u toku današnjeg dana provjeriti funkcionalnost vašeg AAI identiteta na stranici https://provjera.skole.hr Ukoliko imate problema s prijavom ili ste zaboravili lozinku odmah se javiti tajnici škole ili obavijestiti razrednika. Za daljnje upute pratiti službenu web i face stranice škole gdje ćemo vas pravodobno izvještavati”, poruka je ravnatelja Jakše Geića.

UPUTE UČENICIMA ZA PRISTUPANJE „OFFICE 365 ZA ŠKOLE“ NA KOJEM ĆE SE ODVIJATI VIRTUALNA NASTAVA

Korak 1

Na Internetu spojiti se na sljedeću poveznicu: https://office365.skole.hr/

Korak 2

Kliknuti na Prijava ( na kompjutoru u gornjem desnom kutu, a na androidu izbornik -> prijava)

Korak 3

Na ponuđenu AAI@EduHr Prijava unijeti svoje korisničko ime i lozinku

Napomena: učenici koji nemaju korisničko ime i lozinku za AAI ne mogu pristupiti gore navedenom, o čemu su svi jučer bili obaviješteni.

Srednja strukovna škola “Blaž Jurjev Trogiranin”, Trogir 

Sukladno smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja za osnovne i srednje škole vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije molimo obavezno u što je moguće kraćem roku provjeriti funkcionalnost Vašeg AAI identiteta (email adrese i zaporke) na stranici https://provjera.skole.hr Ukoliko imate problema s prijavom ili ste zaboravili lozinku odmah se javiti administratoru (knjižničaru) škole ili obavijestiti razrednika. Za daljnje upute pratiti službenu stranicu škole gdje ćemo vas pravodobno izvještavati.

Osnovna škola Ivan Duknović, Marina

Obavijest učenicima o prijavi na Office 365 za škole – “U sklopu pripreme za eventualnu nastavu na daljinu molimo učenike 5. – 8. razreda da izvrše prijavu na portalu Office365 za škole s korisničkim AAI računom (korisničko ime i lozinka u) najkasnije do nedjelje 15. ožujka 2020.”

ZADNJE OBJAVE