18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJANastava u svim školama u Hrvatskoj od ponedjeljka se obustavlja na dva...

Nastava u svim školama u Hrvatskoj od ponedjeljka se obustavlja na dva tjedna

Cijeli svijet je u ratu protiv virusa. Odgovornost svakog građanina je bitna disciplina koja će utjecati na širenje epidemije. Pozivam sve na odgovornost i pažljivo slušanje uputa i svih stručnjaka o javnom zdravstvu. Stožer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima kao i dosad, dvaput dnevno u 9 i u 16 – kazao je premijer Andrej Plenković.


Najavio je da ministar financija Zdravko Marić nakon sastanka ide na susret s predstavnicima industrijskih prehrambenih lanaca kako bi građanima uputili poruku da nema razloga za masovne odlaske u šoping i pribavljanje zaliha u mjerama koje su disproporcionalne.

– Mi ćemo se fokusirati na radna mjesta, želimo poduzeti mjere koje će malim poduzetnicima pomocći. Odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak, poreza na dobit, doprinosa. Središnji proračun će do nadomjestiti. Svi razmišljaju o prekidu škola. Naši zdravsteni stručnjaci kažu da je izrazito mali postotka zaraženih ispod 20 godina. No, djeca su posebno bitna, mi ćemo od ponedjeljka na dva tjedna prekinuti nastavu – kazao je Plenković.

Rekao je i da se zatvaraju i vrtići i fakulteti. 

– Dio obitelji ima mogućnost osigurati čuvanje djece. Oni koji nemaju, pogotovo kroz prvo razdoblje, škole će raditi. Ako roditelji nisu u mogućnosti osigurati da dijete bude doma, neka dovedu dijete u školi. Nastavnici će biti u školama. Dakle ako djeca nemaju gdje biti, ako roditelji ne mogu osigurati, djeca mogu doći i u vrtić i u školu – rekao je Plenković.

ZADNJE OBJAVE