22 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaOstaloZABAVATrogirske maškare preuzele ključeve grada

Trogirske maškare preuzele ključeve grada

Ovogodišnja trogirska karnevalska zbivanja bit će skromnija, ali se tradicija ipak nastavlja, pa su danas zavladale maškare, a dosadašnji gradonačelnik Ante Bilić predao je ključeve grada meštru Tonću i maškarama. Pokojni Valentin Buble – Vale ostaje počasni gradonačelnik Trogira, a zamjenici Senka Špika i Anđelka Mitar – Seka će preuzeti svu odgovornost. Primopredaja ključeva održana je u Gradskoj vijećnici uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Tradicionalna ceremonija otvorena je pjesmom Marije Miše i Lovre Radenka.

  • Trogirska KU RAŠPIN JUTE njeguje običaje maškara i maškaranja. Želja nam je sagraditi stakleni tunel pod morem umjesto starog mosta. Da sve ne ostane samo na papiru program triba imati pravu miru. Sve u korist našeg malog mista naša najčistija je lista. Čiovski most odradio je svoje više mu se godine ne broje. Umjesto starog mosta što drugo nam osta nego sagraditi novu atrakciju koja zadivit će turiste i naciju. Da ljudi ne teturaju po buri i jugu sagradit ćemo novu caklenu prugu. Da sve bude svjetska fora pruga će ići ispod mora. Nek turisti vide lubine i rake, a nama da ne zebu više ni uši ni šake. Dajte nam u ruke ključe jer naš program za budućnost i viziju vuče, kazao je meštar Tonći.
  • Nakon sto smo predali ključeve grada idemo na duži odmor. Podvodni tunel između kopna i otoka Čiova je dobar projekt koji će biti prava atrakcija. Nadam se da će ga uspjeti realizirati, našalio se gradonačelnik Bilić.

Unatoč situaciji očito je kako duh karnevala u Trogiru živi u svima koji vole i poštuju karneval i tradiciju.

Tekst: AL

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE