21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogirska djeca i roditelji oduševljeni: otvoreno novo, moderno dječje igralište

Trogirska djeca i roditelji oduševljeni: otvoreno novo, moderno dječje igralište

U sljedećoj godini očekujemo realizirati još dva od ukupno četiri dječja igrališta koja smo rekli izgraditi, istaknuo je gradonačelnik Bilić.

Na trogirskom predjelu Balančane danas je upriličeno svečano otvaranje novog dječjeg igrališta. Nakon što je Brodogradilište Trogir, inače vlasnik zemljišta, odlučilo ustupiti prostor Gradu, gradonačelnik Ante Bilić odmah je odlučio da će namjena biti dječjeg karaktera. 

Nakon nešto više od mjesec dana radova, moderno igralište vrijedno pola milijuna kuna dočekalo je svoje prve mališane na njihovo potpuno oduševljenje, a jednako tako i oduševljenje roditelja iz jednog od najnaseljenijih dijelova Trogira. 

– Drago mi je da smo prepoznali potrebe djece i roditelja. Trogiru su nasušno bili potrebni ovakvi sadržaji kako bi mlade obitelji imale kvalitetniji život, a djeca jedan pravi oblik zabave i rekreacije. U sljedećoj godini očekujem da ćemo realizirati još nova dva od ukupno četiri dječja igrališta koja smo rekli izgraditi. Preostale lokacije su nam Mastrinka, Žedno i Plano – rekao je gradonačelnik Bilić.

Novo igralište na Balančanama, osim velikog poligona za dječju igru s originalnim elementima koja potiču na igru i razmišljanje, na jednom dijelu ima sprave za ulično vježbanje namijenjene svim rekreativcima koji vole vježbati na otvorenom.  

Foto: ZK i Grad Trogir 

{gallery}igraliste01{/gallery}

ZADNJE OBJAVE