26 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIRKA DORA MARAVIĆ NOVA NADA SPORTSKOG NOVINARSTVA

TROGIRKA DORA MARAVIĆ NOVA NADA SPORTSKOG NOVINARSTVA

Projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza “IGRAM, PIŠEM, LAJKAM”, pokrenut je s ciljem popularizacije školskog sporta među učenicima te veće kvalitete promocije školskih sportskih natjecanja na županijskog i državnoj razini. Projekt je obnovljen 2021. te je u modificiranom obliku krenuo s radom u 2022. kako bi okupio i educirao novu generaciju IPL učenika novinara koji će postati dio školske sportske zajednice. Savez je objavio natječaj za sudjelovanje u projektu za sve zainteresirane srednjoškolce koji žele znati više o sportskom novinarstvu i izvještavanju o školskom sportu, a prijave su se vršile do 20.02.2022.

Za prijavu je bilo potrebno poslati sportske intervjue, članke, reportaže i sl., a stručni žiri je odabirao po jednog učenika iz svake županije. Intervjue i reportaže koje je učenica SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin Dora Maravić radila u sklopu projekta “Trenutak u vremenu” već ste imali prilike vidjeti, a njezina mentorica profesorica Sandra Škrobica ju je upravo s tim materijalima prijavila na natječaj.

Pogodite što?? – Dora je, sukladno broju bodova koje je od žirija dobila, izabrana da brani boje Splitsko-dalmatinske županije! Ovo je izniman uspjeh i za SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin.

  • Prva stanica je sudjelovanje u novinarskom kampu u Poreču od 3. do 6. ožujka 2022. gdje će naša Dora imati predavanja, radionice i praktične zadatke iz područja novinarstva, medija i izvještavanja sa sportskih događanja, ali i upoznati komunikacijske stručnjake, fotografe i snimatelje. Nakon toga, medijski će popratiti školska sportska natjecanja te na taj način sakupljati bodove koji će joj možda u lipnju donijeti titulu najboljeg školskog sportskog novinara! Dora, ponosni smo na tebe i sretni da je upravo “Trenutak u vremenu” iznjedrio takvu talentiranu mladu nadu! Pratimo te u Poreč i držimo ti fige!, napisala je Dorina mentorica profesorica Sandra Škrobica.

ZADNJE OBJAVE