20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRANTONIJA FABJANAC OSVOJILA SREBRNU MEDALJU NA PRVOM NACIONALNOM GASTRO NATJECANJU OSOBA S...

ANTONIJA FABJANAC OSVOJILA SREBRNU MEDALJU NA PRVOM NACIONALNOM GASTRO NATJECANJU OSOBA S INVALIDITETOM

U uredu trogirskog gradonačelnika Ante Bilića jutros je upriličeno primanje ANTONIJE FABJANAC. Naime, Antonija je sudjelovala u prvom nacionalnom gastro natjecanju osoba s invaliditetom te osvojila srebrnu medalju i put u Rim. Natjecanje pod nazivom Amorova žlica održalo se u restoranu zagrebačkog hotela Hilton, u organizaciji Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja, s ukupno 166 natjecatelja. U finale je ušlo njih 13, a najuspješniji su bili, osim Trogirke Antonije, Daniel Zahtila (Labin, 1. mjesto) i Ivan Vuk (Koprivnica, 3. mjesto). Antonija radi u Buffetu Leptir u Trogiru kojeg vodi Udruga TOMS, završila je edukaciju za njegovateljicu te je aktivna članica zajednice. 

  • Čim smo saznali za Antonijin uspjeh odlučili smo organizirati prijem, zahvaliti joj se i pohvaliti njen trud i rad. Želimo joj sretan put u Rim. Pohvaljujem rad Udruge TOMS, a mi ćemo im u svemu kao i do sada biti podrška, kazao je gradonačelnik Bilić.  

Finalisti su zajedno s profesionalnim mentorima pripremali hranu, koktele i prezentacijske govore, a sve je ocjenjivao stručni žiri: pravobraniteljica za osobe s invaliditetom ???? ??????̌??, direktorica klastera Hiltonovih hotela u Zagrebu ?????? ???? ?????? i savjetnik predsjednika RH za vanjsku i europsku politiku ????? ?????????́. Mentori najuspješnijih su bili: 1. mjesto ???? ???????? ?????????́, 2. mjesto ????????????? ?????? ????? ??????, 3. mjesto ???? ??????? ???̌??́.

Zlatnu, srebrnu i brončanu “Amorovu žlicu” izradila je Zlatarna Dodić, a pokrovitelj putovanja u Rim je Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Žiriju je bilo teško odlučiti se samo za prva tri mjesta te su vlastitom inicijativom pokrenuli izradu još dvije brončane “Amorove žlice” i dodijelili: 4. mjesto: ???? ??????? (Udruga sindrom Down 21 Split) – mentorica ?????? ???? ?????? ??????́ i 5. mjesto: ?????? ??? (Dom za odrasle osobe Lobor-grad) – mentorica ?????????????? ?????? ? ????????? ????????? ??????? ?????.

  • U iščekivanju finala u Rimu, želimo iskoristiti priliku i zahvaliti onima koji su ovo omogućili. Centru UNUO hvala na organizaciji natjecanja koje je brojnim osobama s invaliditetom pružilo priliku da zablistaju. Organizacijom “Amorove žlice” uistinu ste dali doprinos ostvarenju društva jednakih mogućnosti. Još ste nas jednom podsjetili kako nadarenost proviri kad god se za to ostvare uvjeti, a natjecateljima pružili priliku za pomicanje vlastitih granica. Hvala za sve trenutke iščekivanja, uzbuđenja i sreće, kazuju iz Udruge TOMS.

ZADNJE OBJAVE