9 C
Trogir
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRANTONIJA FABJANAC OSVOJILA SREBRNU MEDALJU NA PRVOM NACIONALNOM GASTRO NATJECANJU OSOBA S...

ANTONIJA FABJANAC OSVOJILA SREBRNU MEDALJU NA PRVOM NACIONALNOM GASTRO NATJECANJU OSOBA S INVALIDITETOM

U uredu trogirskog gradonačelnika Ante Bilića jutros je upriličeno primanje ANTONIJE FABJANAC. Naime, Antonija je sudjelovala u prvom nacionalnom gastro natjecanju osoba s invaliditetom te osvojila srebrnu medalju i put u Rim. Natjecanje pod nazivom Amorova žlica održalo se u restoranu zagrebačkog hotela Hilton, u organizaciji Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja, s ukupno 166 natjecatelja. U finale je ušlo njih 13, a najuspješniji su bili, osim Trogirke Antonije, Daniel Zahtila (Labin, 1. mjesto) i Ivan Vuk (Koprivnica, 3. mjesto). Antonija radi u Buffetu Leptir u Trogiru kojeg vodi Udruga TOMS, završila je edukaciju za njegovateljicu te je aktivna članica zajednice. 

  • Čim smo saznali za Antonijin uspjeh odlučili smo organizirati prijem, zahvaliti joj se i pohvaliti njen trud i rad. Želimo joj sretan put u Rim. Pohvaljujem rad Udruge TOMS, a mi ćemo im u svemu kao i do sada biti podrška, kazao je gradonačelnik Bilić.  

Finalisti su zajedno s profesionalnim mentorima pripremali hranu, koktele i prezentacijske govore, a sve je ocjenjivao stručni žiri: pravobraniteljica za osobe s invaliditetom 𝐀𝐧𝐤𝐚 𝐒𝐥𝐨𝐧𝐣𝐬̌𝐚𝐤, direktorica klastera Hiltonovih hotela u Zagrebu 𝐉𝐨𝐬𝐢𝐩𝐚 𝐉𝐮𝐭𝐭 𝐅𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧 i savjetnik predsjednika RH za vanjsku i europsku politiku 𝐍𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐏𝐞𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐢𝐜́. Mentori najuspješnijih su bili: 1. mjesto 𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐌𝐢𝐥𝐣𝐞𝐧𝐤𝐨 𝐊𝐨𝐬𝐚𝐧𝐨𝐯𝐢𝐜́, 2. mjesto 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐧𝐢 𝐛𝐚𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐅𝐢𝐥𝐢𝐩 𝐋𝐢𝐩𝐧𝐢𝐤, 3. mjesto 𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐌𝐞𝐥𝐤𝐢𝐨𝐫 𝐁𝐚𝐬̌𝐢𝐜́.

Zlatnu, srebrnu i brončanu “Amorovu žlicu” izradila je Zlatarna Dodić, a pokrovitelj putovanja u Rim je Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Žiriju je bilo teško odlučiti se samo za prva tri mjesta te su vlastitom inicijativom pokrenuli izradu još dvije brončane “Amorove žlice” i dodijelili: 4. mjesto: 𝐈𝐯𝐚𝐧 𝐓𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐚 (Udruga sindrom Down 21 Split) – mentorica 𝐩𝐚𝐬𝐭𝐫𝐲 𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐒𝐮𝐳𝐚𝐧𝐚 𝐊𝐯𝐞𝐬𝐢𝐜́ i 5. mjesto: 𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐆𝐚𝐤 (Dom za odrasle osobe Lobor-grad) – mentorica 𝐝𝐨𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐣𝐞𝐝𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐮𝐝𝐫𝐮𝐠𝐞 𝐢 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐤𝐮𝐡𝐚𝐫𝐬𝐭𝐯𝐚 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐢𝐣𝐚 𝐇𝐚𝐛𝐞𝐥.

  • U iščekivanju finala u Rimu, želimo iskoristiti priliku i zahvaliti onima koji su ovo omogućili. Centru UNUO hvala na organizaciji natjecanja koje je brojnim osobama s invaliditetom pružilo priliku da zablistaju. Organizacijom “Amorove žlice” uistinu ste dali doprinos ostvarenju društva jednakih mogućnosti. Još ste nas jednom podsjetili kako nadarenost proviri kad god se za to ostvare uvjeti, a natjecateljima pružili priliku za pomicanje vlastitih granica. Hvala za sve trenutke iščekivanja, uzbuđenja i sreće, kazuju iz Udruge TOMS.

ZADNJE OBJAVE