25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogiranin Ante Škrobica imenovan za v.d. glavnog tajnika ELSA-e Hrvatska

Trogiranin Ante Škrobica imenovan za v.d. glavnog tajnika ELSA-e Hrvatska

Vodstvo Europske udruge studenata prava ELSA – Hrvatska je za novog v.d. glavnog tajnika imenovalo Antu Škrobicu, dosadašnjeg predsjednika ELSA-e Split.

Škrobica je dužnost predsjednika splitskog ogranka ELSA-e obnašao dva mandata, u akademskim godinama 2016./2017. i 2017./2018. 

“U dvije godine ELSA-u Split smo pozicionirali kao najaktivniju udrugu na Sveučilištu u Splitu. U tom  razdoblju je broj članova povećan za 3 puta (s 80 na 240), a proračun za čak 22 puta (s 16 tisuća kn na 350 tisuća kuna). Drago mi je što su kolege prepoznale naše rezultate i što ćemo u narednom periodu biti zastupljeni u Nacionalnom odboru ELSA-e Hrvatska.” rekao je Ante Škrobica.

ELSA (Europska udruga studenata prava) najveća je svjetska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika osnovana 1981. u Beču. Svoje podružnice ima u 43 europske zemlje te okuplja više od 50.000 članova s preko 300 fakulteta. 

Bivši članovi ELSA-e danas su istaknuti pojedinci u javnom životu, članovi gospodarske zajednice i uspješni odvjetnici. Među njima je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji 1991. postaje predsjednik ELSA-e Zagreb, 1992. predsjednik ELSA-e Hrvatske, a 1993. predsjednik Međunarodnog odbora ELSA-e sa sjedištem u Bruxellesu. Bivši članovi ELSA-e su i viceguverner HNB-a Bojan Fras, potpredsjednik Atlantic grupe za Korporativne aktivnosti Neven Vranković, sudac pri Sudu Europske unije prof.dr.sc. Siniša Rodin i pučka pravobraniteljica Lora Vidović.

ZADNJE OBJAVE