20 C
Trogir
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogir: Turistički podaci za srpanj iznad svih očekivanja

Trogir: Turistički podaci za srpanj iznad svih očekivanja

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je podatke prema kojima je tijekom srpnja zabilježeno 4.596.685 dolazaka te 30.525.549 noćenja

Na području Trogira najviše turističkih dolazaka i noćenja bilježi se u privatnom smještaju, a ostvareno je pedeset posto turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu.  

U srpnju prednjače poljski i njemački turisti, što ne iznenađuje s obzirom na to da su oni i inače najbrojniji gosti, saznajemo u TZ grada Trogira od Negosave Špike.

– Srpanj je prošao iznad svih očekivanja. Naime, početkom mjeseca nismo mogli znati kakvi će biti trendovi jer je tada ostvareno tek 10 posto prošlogodišnjeg prometa, ali kraj srpnja nam je donio preko 50 posto prometa u odnosu na isto razdoblje lani. Ostvareno je 45 posto prošlogodišnjih dolazaka i 52 posto noćenja. Registrirano je 17.275 dolazaka, a lani u istom razdoblju ta je brojka iznosila 38.410. Što se tiče noćenja zabilježeno je 102.272 , a u srpnju 2019. godine 194.922. U ovoj situaciji najgore su prošli hoteli koji imaju  tek 20 posto prošlogodišnjeg prometa, dok je privatni smještaj ostvario visokih 60 posto. Poljaci i Nijemci su nam najbrojniji, što je bilo i za očekivati jer nisu bili toliko pogođeni koronavirusom kao Španjolska, Francuska i Italija. Gosti najčešće traže obiteljski odmor i u većini su to obitelji s djecom, a zadržavaju se 7 do 10 dana. Dakle, s optimizmom smo krenuli u osmi mjesec, a nadam se da će rujan isto donijeti lijepo vrijeme te da ćemo zadržati trend rasta, kazala je Špika.  

ZADNJE OBJAVE