18 C
Trogir
Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogir proglašen najboljom destinacijom nautičkog turizma u Hrvatskoj na Danima hrvatskog turizma

Trogir proglašen najboljom destinacijom nautičkog turizma u Hrvatskoj na Danima hrvatskog turizma

Na svečanosti povodom Dana hrvatskog turizma održanoj u četvrtak u Šibeniku u organizaciji Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, gradu Trogiru dodijeljeno je priznanje za najbolju destinaciju nautičkog turizma. Prva je ovo nagrada u ovoj kategoriji za Trogir, a primio ju je gradonačelnik Ante Bilić.

  • „Veliko je ovo priznanje za naš grad, turizam i prvenstveno ljude koji su ugradili svoj trud. Kada znamo da je nautički turizam jedna od najjačih turističkih grana i kolika nam je konkurencija diljem obale, značaj je još i veći. Ovo je najbolja poruka i potvrda da je Trogir vrhunska destinacija, pogotovo za nautičare za koje znamo da su gosti sa specifičnim zahtjevima i visokim kriterijima. Čestitke svima, našim nautičarima, djelatnicima marina, Turističkoj zajednici i ostalima koji su dio ovog uspjeha! Odličan kraj sezone“, poručio je gradonačelnik Bilić.

Za najuspješniju destinaciju u kategoriji nautičkog turizma iz Splitsko-dalmatinske županije natjecale su se čak četiri destinacije i to: Trogir, Kaštela, Vis i Milna, a u finalu su se našli Trogir, Rab i Milna. Izbor pobjednika provelo je tročlano povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice koje je ocjenjivalo destinacije obilaskom i provjerom svih usluga koje nude. U velikoj konkurenciji, prevaga je otišla na stranu trogirskih nautičkih luka – ACI Trogir (ukupno 209 vezova na kopnu i moru), Marina 21 (346 vezova) i Javna luka Trogir (15 vezova) koje su do 1. listopada 2022. imale promet od 49 tisuća dolazaka i 340 tisuća noćenja. Usporedbe radi, u 2021. bilo je nešto manje od 44 tisuće dolazaka i 305 tisuća noćenja. Osim navedenih vezova u marinama i lukama nautičkog turizma, Trogir broji i 1000 komunalnih vezova.

Turistička zajednica grada Trogira kroz svoje je aktivnosti, kako strateške tako i marketinške, u proteklom periodu polagala veliku važnost na nautički turizam kao jedan od ključnih prioriteta.

Direktor Turističke zajednice grada Trogira Marin Piveta naglašava: „Nagrada za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma zasluženo je dodijeljena našem gradu. Ova nagrada rezultat je velikog i napornog rada svih nas, a posebno dionika u nautičkom turizmu. Razvijena nautička infrastruktura i savršena geografska pozicija strateške su prednosti koje naš grad pozicioniraju na vrh ljestvice najuspješnije destinacije nautičkog turizma. Razina usluge koju Trogir nudi svim nautičarima je jedinstvena jer objedinjava potrebe individualnih posjetitelja nautičara do zahtjevnih korisnika koji imaju potrebu za kompleksnim uslugama u marinama. Financijski pokazatelji i obim poslovanja u našim marinama, broj godišnjih uplova domaćih i stranih plovila, broj ukupno registriranih plovila na području Trogira, broj nautičkih i komunalnih vezova, sve to skupa dokazuje intezitet i značaj nautičkog turizma za grad Trogir. Nautika doprinosi sve jačem pozicioniranju grada na turističkoj mapi Hrvatske i Europe, a ovo priznanje Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice to i dokazuje.” Dani hrvatskog turizma održavaju se od 2002. godine, a nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja.

ZADNJE OBJAVE