33 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIR OUTDOOR FESTIVAL: UTRKA MASTERS OF TRAIL BILJEŽI NEOČEKIVANO VELIKI BROJ NATJECATELJA

TROGIR OUTDOOR FESTIVAL: UTRKA MASTERS OF TRAIL BILJEŽI NEOČEKIVANO VELIKI BROJ NATJECATELJA

Šestu godinu zaredom Trogir je domaćin najprepoznatljivijoj outdoor sportskoj manifestaciji u srednjoj Dalmaciji – Trogir Outdoor Festivalu koji se tradicionalno održava tijekom svibnja te tako obogaćuje turističku ponudu u razdoblju predsezone. Jučer je održana utrka Masters of trail koja je okupila mnogobrojne rekreativne natjecatelje, napredne sportaše i gledatelje iz različitih dijelova Hrvatske i svijeta. Otok Čiovo još jednom se pokazao kao idealna destinacija za aktivan odmor i sportske aktivnosti jer, osim prekrasnog krajolika, plaža i vidikovaca, raspolaže brojim stazama i putevima savršenim za trail natjecanja. Brojni sudionici započeli su svoju trail avanturu na trogirskoj rivi u 17:00 sati, a ovisno o fizičkoj spremi i kondiciji natjecatelji su mogli birati jednu od tri staze: FIRE stazu dugu 20 kilometara, EARTH 11 kilometara i WATER stazu dugu 5 kilometara.

  • Trail smo u Trogiru organizirali više puta, tako da nam je sve više manje poznato. No, ove godine nam je dodatni izazov bio neočekivano veliki broj natjecatelja, njih oko 300, što je duplo više nego što smo ikad imali. Ugodno smo iznenađeni, logistički izazovi su zbog toga bili veći, ali sve je ispalo super. Svi su zadovoljni i nadamo se da ćemo ponoviti isti broj natjecatelja i dogodine, možda čak i veći, kazao je predsjednik Trail i Treking klub Strka, inače profesor kineziologije i osobni trener Marko Herman, koji se dugi niz godina bavi trail trčanjem – kao trkač, ali i kao organizator utrka.
  • Imamo rekordni broj sudionika traila i vidimo kako iz godine u godinu taj broj raste. Kada smo 2017. započeli s Trogir Outdoor Festivalom bilo je oko 50 natjecatelja, a sada se ta brojka penje do preko tisuću, kazao nam je zamjenik gradonačelnika Viktor Novak, koji se i sam natjecao na stazi Earth.

Sudionik iste EARTH staze od 11 kilometara bio je i direktor TZ Trogir Marin Piveta.

  • Staza je bila jako zahtjevna, puna uzbrdica i nizbrdica. Drago mi je da sam sudjelovao na ovoj zaista izvrsnoj sportskoj manifestaciji koju nastojimo svake godine unaprijediti jer promovira sport, zdravlje i održivi turizam, naglašava Piveta.

Rezultate potražite na: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2238

AL

Fotogalerija: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE