7 C
Trogir
Nedjelja, 23 siječnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRGRAD TROGIR OTKAZUJU ZABAVNE PROGRAME I SREDSTVA UPLAĆUJE ZA POMOĆ

GRAD TROGIR OTKAZUJU ZABAVNE PROGRAME I SREDSTVA UPLAĆUJE ZA POMOĆ

Grad Trogir je nakon razornog potresa odlučio otkazati pojedine zabavne programe te je donio odluku kako će predviđeni iznos od oko 70.000 kuna uplatiti za pomoć potresom pogođenih područja.

-Svi smo šokirani, tužni i duboko suosjećamo s ljudima Petrinje, Siska i Gline čiji su životi i domovi pogođeni današnjim potresom. Grad Trogir napravit će sve što je u našoj moći da formalno i neformalno pomognemo ljudima s tog područja. Čim smo saznali za potres odlučili smo otkazati novogodišnji vatromet i pokrenuli smo postupak storniranja tog troška. Uspjeli smo te ćemo taj iznos uplatiti za pomoć, kao i budžet koji smo predvidjeli za koncerte za Dan grada i doček Nove, što ukupno iznosi oko 70.000 kuna.

Pozivamo iznajmljivače s područja Trogira da ponude smještaj obiteljima koje su ostale bez krova nad glavom, što će najlakše i najbrže biti preko društvenih mreža koje već imaju grupe za podršku, a aktivirat će se i naša TZ.

-Što se tiče pomoći od strane građana, GDCK Trogir dalo je upute. Organizira se prikupljanje isključivo trajnih namirnica: riblje i mesne konzerve, juha u vrećici, marmelada, sol, šećer, ulje, tjestenina, riža, pasirana rajčica, brašno. Namirnice možete donijeti sutra, 30. prosinca od 9 do 19 sati u njihovo skladište na adresi dr. Franje Tuđmana 24, Trogir (sjeveroistočni dio  zgrade iznad sportske dvorane).

-Izražavamo podršku i našim zagrebačkim prijateljima i svima drugima koji su danas doživjeli šok. Nažalost, nevoljama ove godine nema kraja, ali isto tako vjerujemo da nema kraja ni solidarnosti koju pokazujemo kad je najteže, poručili su iz Gradske uprave.

Za novčane donacije, informacije su na ovom linku: https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom-u-petrinji-i-sisku/10649

Također, sve pravne osobe koje žele pomoći mogu se javiti na 112 i ostaviti podatke. Zbog što kraćeg zadržavanja linija potrebno je pripremiti podatke:
1.Naziv pravne osobe
2.Vrsta pomoći koja se nudi
3.Kontakt osoba i mobitel

Foto: Slavko Midzor

ZADNJE OBJAVE