24.1 C
Trogir
Utorak, 17 svibnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogir holding donira financijsku pomoć područjima nastradalim u potresu

Trogir holding donira financijsku pomoć područjima nastradalim u potresu

Kao i u svakoj dosada kriznoj situaciji, Hrvatska je opet pokazala svoje veliko srce mobilizirajući svaki svoj kutak kako bi se pomoglo područjima stradalim katastrofalnim potresom. Nema grada, općine, udruge pa i pojedinačnih tvrtki i osoba koji su, gotovo spontano, nošeni humanošću i empatijom, poželjeli osigurati što veću pomoć unesrećenima.

Kako smo dosad čuli apele nadležnih službi, Crvenog križa, policije, HGSS-a… prikupljanje i dostava pomoći ipak trebaju biti organizirane i koordinirane kako ne bismo, u želji da pomognemo, zapravo odmogli saniranju situacije na terenu.

-Budući da, samo površinom mali, Trogir ima ogromno srce, a poštujući navedene upute, i komunalna tvrtka Trogir holding odlučila je, u skladu sa svojim mogućnostima, pružiti pomoć donirajući financijska sredstva u iznosu od 30.000 kuna koja će biti raspoređena na tri stradala grada: Petrinju, Sisak i Glinu. Stojimo na raspolaganju i dalje po potrebi, naglasio je predsjednik uprave Trogir holdinga Božidar Miše.

Usput je istaknuo hvalevrijednu, brzu reakciju Trogirana, lokalnih udruga, Crvenog križa, vatrogasaca (teško je i nabrojati sve uključene) koja im može služiti na čast i biti inspiracija, nit vodilja svima nama kako treba disati kao jedan, zanemariti međusobne razlike te udružiti snage za opće dobro.

Neka nam je ovo svima lekcija koliko je život dragocjen, krhak, nepredvidljiv, često težak, a opet tako jedinstven kada eruptiraju humanost i zajedništvo čemu danas svjedočimo.

Piše: Ana Rožić

Foto: Josip Škof

ZADNJE OBJAVE