20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIR OBARA LANJSKA TURISTIČKA OSTVARENJA TE ONA IZ REKORDNE 2019.

TROGIR OBARA LANJSKA TURISTIČKA OSTVARENJA TE ONA IZ REKORDNE 2019.

Prema podacima Turističke zajednice grad Trogir oborio je srpanjski rekord iz 2019. godine kada je do polovice toga mjeseca ostvareno 22 000 noćenja, a ove godine samo u prvih nekoliko dana njih 3 000 više. Isto je i s brojem posjetitelja kojih je prvih dana srpnja evidentirano 8 000, što je čak za 1000 više od 2019. UNESCO-ov Trogir kao  atraktivnu destinaciju s bogatom kulturno-povijesnom vrijednosti te ostalim turističkim potencijalima u tom periodu najviše su prepoznali Poljaci, koji pored Nijemaca i Britanaca u strukturi gostiju dominiraju i u ovogodišnjem prvom polugodištu. Raduje i povratak domaćih gostiju koji zauzimaju četvrto mjesto na toj ljestvici.

Sudeći prema rezultatima iz prvih šest mjeseci ove godine tijekom kojih je u Trogiru boravila 31 000 gostiju od kojih je ostvareno 107 700 noćenja za razliku od lani kada je u istom periodu zabilježena 41 000 noćenja i 11 133 posjetitelja što je porast od 174 post, trogirski turistički djelatnici mogu očekivati da će im špica sezone donijeti izuzetno dobru “žetvu”. Spomenutim ostvarenjima zadovoljni su i u TZ.

  • Razlog dobrim brojkama leži između ostalog i u tome što su se ukinule epidemiološke mjere i tržište putovanja se aktiviralo. Turisti su željni putovanja, a ne treba naglašavati koliko je Trogir poželjna destinacija. Stoga očekujemo da će turistički promet do kraja srpnja i u kolovozu rasti te da ćemo ovogodišnju turističku sezonu završiti rezultatima boljim od one slavne 2019., ako ne, sigurno na onoj razini. Pored toga TZ je svojim promotivnim radom također doprinijela za sada odličnim ostvarenjima te manifestacijama koje su se održale u predsezoni, istaknuo je direktor TZ Marin Piveta.  

Spomenuo je kako će manifestacije 52. Trogirskog ljeta čije otvaranje je koncertom uveličala “Zagrebačka filharmonija” nastaviti taj kontinuitet.     

  • Već tradicionalne glazbene “poslastice” su festivali: “Opera Selecta”, “Moondance”, “Kula Kula” i “Bokun festival” koje imaju svoju publiku, a na programu su brojne predstave i koncerti, filmske produkcije utvrđavi Kamerlengo, te ribarske fešte kojih posljednje dvije godine zbog epidemiološke situacije nije bilo. Sve su to događanja u kojima će gosti koji ljetuju u Trogiru kao i oni koji su u prolazu uživati, zaključio je prvi čovjek trogirske TZ.

GORDANA DRAGAN

Foto: Dino Čaljkušić – svečano otvaranje 52. Trogirskog ljeta

ZADNJE OBJAVE