22 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIR KAO FILMSKA DESTINACIJA: „BATARIJA – THE WORLD'S GREATEST SPORTING ARENAS“

TROGIR KAO FILMSKA DESTINACIJA: „BATARIJA – THE WORLD’S GREATEST SPORTING ARENAS“

Trogirski stadion Batarija jedinstven je po tome što je sa čak tri strane omeđen zaštićenim spomenicima kulture, tvrđavom Kamerlengo i kulom sv. Marka sa sjeverne i južne strane, dok je zapadno od stadiona smješten Marmontov glorijet, kameni spomenik u obliku šesterokuta. Batarija je poznata kao dom Nogometnog kluba Trogir, osnovanog davne 1912.

Unikatnu lokaciju i okruženje Batarije prepoznala je i svjetski poznata produkcijska kuća CWMNIDA koja je u svoj serijal od četiri epizode „The World’s Greatest Sporting Arenas“ odlučila uvrstiti i Batariju gdje su, osim samog stadiona i njegovog unikatnog okruženja, uživo snimali i utakmicu NK Trogir protiv NK Omladinac iz Vranjica. Tako se Batarija našla u društvu nekih od najpoznatijih stadiona na svijetu, kao što su Anfield u Liverpoolu, Croke Park u Dublinu, Olympic Stadium u Seoulu, Sapporo Dome u Japanu uz brojne druge.

  • Od Koreje do SAD-a, Njemačke, Indije, kroz programe duge čak četiri sata, ispričat će se priča o nekim od najistaknutijih sportskih mjesta na svijetu. Uz dramatične snimke i najveću produkcijsku vrijednost, produkcija putuje svijetom kako bi upoznali te spektakularne lokacije. Na svom putovanju, otkrivat će kulturu, povijest, arhitekturu i dizajn svakog stadiona te upoznati ljude koji oživljavaju ove nevjerojatne konstrukcije. Ovaj serijal od četiri epizode je pod pokroviteljstvom medijskih kuća BBC ALBA, S4C i TG4, JTV iz Južne Koreje i LIC iz Kine. Turistička zajednica grada Trogira je asistirala produkciji u snimanju lokacije te pružila drugu tehničku i logističku potporu. Ovo snimanje CWMNIDA produkcijske kuće, kao i brojna druga, pozicioniraju Trogir visoko na ljestvici popularnih filmskih destinacija. Trogir svojom jedinstvenom kulturnom vrijednošću izvrsna je destinacija filmskog turizma, a Turistička zajednica će i u narednom periodu raditi na aktivnostima promocije vrijednosti Trogira i pritom privlačiti i asistirati stranim filmskim produkcijama prilikom snimanja u Trogiru, kazuje direktor TZ-a Grada Trogira Marin Piveta.

Foto: Joško Herceg

ZADNJE OBJAVE