19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIR HOLDING: NABAVLJENO NOVO KOMUNALNO VOZILO

TROGIR HOLDING: NABAVLJENO NOVO KOMUNALNO VOZILO

U skladu s poslovnom politikom kontinuiranog poboljšanja zbrinjavanja komunalnog otpada, što mu je temeljna djelatnost, gradsko komunalno poduzeće “Trogir Holding” na leasing od sedam godina kupilo je novo vozilo marke MAN vrijedno 1.372.723  kuna. Riječ je o specijalnom vozilu-podizaču namijenjenom za prijevoz spremnika za glomazni otpad zapremnine 5 kubika i takozvanih pres kontejnera za sve frakcije otpada. Koristit će se za odvoz otpada s gradske tržnice, te otoka Drvenika Velikog i Malog kao i lučica na području grada.

Prije njegove nabave te poslove obavljalo se s vozilom starim gotovo 15 godina, zbog čega je njegova kupnja bila prijeko potrebna, ističu u Upravi te jedine trogirske komunalna tvrtke.

  • Ovo je drugo od tri komunalna vozila koje ove godine nabavljamo kako bismo zaokružili cijeli taj sustav nakon što su prethodno nabavljeni spremnici koji su većinom podijeljeni korisnicima. Čekaju još oni za papir i plastiku koji će se dijeliti tijekom jeseni. Dugoročni cilj nam je narednih godina potpuno obnoviti vozni park kako ne bismo imali kamione starije od pet, šest godina. Podsjetio bih kako su u proteklom petogodišnjem razdoblju nabavljena također tri nova vozila, pa će s još tri nova naš vozni pak biti potpuno obnovljen.To znači bržu i kvalitetniju uslugu za građane, koja je osobito potrebna tijekom turističke sezone kada je opterećenje i do pet puta veće u odnosu na ostatak godine, istaknuo je predsjednik Uprave Holdinga Danijel Kukoč.
  • Nakon što je u prethodnom razdoblju nabavljeno nekoliko komunalnih vozila, novo vozilo s podizačem pridonijeti će kvaliteti usluge i zbrinjavanja otpada na području našeg grada. Dakle, nastavljamo s tehnološkom obnovom “Trogir Holdinga” jer kako kaže stara poslovica „bez alata nema zanata“. Istodobno radimo i na kadrovskom poboljšanju, jer nova tehnika zahtijeva i ljude koji će znati s njom raditi, kazao je gradonačelnik Ante Bilić koji je ujedno i predsjednik Skupštine te tvrtke.

Primopredaja je obavljena na gradskoj rivi pokraj kule Kamerlengo, a prvi su volan “provjerili” direktor Kukoč i gradonačelnik Bilić.

GORDANA DRAGAN

Foto: AL

ZADNJE OBJAVE