28 C
Trogir
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIR HOLDING NABAVIO NOVO VOZILO: „ZAJEDNO ZA ČISTI I LIPI TROGIR“

TROGIR HOLDING NABAVIO NOVO VOZILO: „ZAJEDNO ZA ČISTI I LIPI TROGIR“

Od danas ulicama Trogira prometuje novo specijalno vozilo koje će prikupljati otpad u svrhu poboljšanja komunalnog standarda

Trogir holding je, u suradnji s Gradom Trogirom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nabavio novo specijalno vozilo za odvojeno prikupljanje i prijevoz otpada čija je vrijednost oko 1,9 milijuna kuna. Dakle, sufinancirano je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s oko cca 60 posto. Poruka na vozilu dovoljno govori sama za sebe „ZAJEDNO ZA ČISTI I LIPI TROGIR“.

  • Ovo je još jedno vozilo koje će krasiti naš vozni park. Misija nam je da grad Trogir bude čišći, a korisnici naših usluga zadovoljniji. Također, našim djelatnicima sredstva za rad moraju biti na razini 21. stoljeća, kazao je predsjednik Uprave Trogir holdinga Božidar Miše.
  • Novo vozilo nastavak je naših nastojanja prema boljem prikupljanju otpada. Krenuli smo u kompletnu tehnološku obnovu Trogir holdinga. Kad smo došli, zatekli smo vozni park star preko 17 godina. Ovo je već četvrto vozilo i ono što je potrebno naglasiti je da je i ono sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s oko 60 posto. U proteklom periodu sanirali smo deponij, otvorili reciklažno dvorište i idemo u korak s europskim trendovima povećanja razdvajanja otpada. Samim otvaranjem reciklažnog dvorišta i postavljanjem zelenih otoka, koje smo također financirali sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u prvih nekoliko mjeseci ove godine deset puta je povećano odvajanje otpada u Trogiru, naglašava gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

AL

ZADNJE OBJAVE