10 C
Trogir
Petak, 2 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIR„Trkom protiv depresije“ obilježen Europski dan borbe protiv depresije

„Trkom protiv depresije“ obilježen Europski dan borbe protiv depresije

Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin i Srednja škola Ivana Lucića Trogir u petak su obilježile Europski dan borbe protiv depresije utrkom oko stare jezgre grada. Učenice su trčale 1 km, a učenici 2 km. Osim utrke, učenici su mjerili raspoloženje građana grada Trogira te ih informirali o depresiji.

U organizaciji utrke sudjelovale su psihologinje Manuela Ujević Vukić i Marija Bilić te profesori Ana Coce Novak, Ante Miše, Lucijana Škrlj, Sandra Baturina, Željka Bakotin, Anita Matić i Martin Kabić.

Cilj utrke je bio osvijestiti ovaj vodeći javnozdrastveni problem među mladima, a i odraslima. Najbrži učenici nagrađeni su medaljama za prva tri mjesta i poklon bonom u Intersportu za osvojeno prvom mjesto u muškoj i ženskoj ekipi. 

Nagrađeni učenici:

  1. Ante Putnik (SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin)
  2. Nikola Lakić (SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin)
  3. Toni Buličić (SŠ Ivana Lucića Trogir)

Nagrađene učenice: 

  1. Anamarija Podrug (SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin)
  2. Barbara Ćaleta (SŠ Ivana Lucića Trogir)
  3. Antonija Gašpić (SŠ Ivana Lucića Trogir)

Organizatori zahvaljuju Zajednici sportova grada Trogira na doniranim majicama i Party&Gift Shopu na medaljama, Policijskoj postaji Trogir na regulaciji prometa te ravnateljici Karmen Sinanović i ravnatelju Jakši Geiću koji su odobrili provođenje utrke i omogućili nagrade u Intersportu. 

IZVOR: SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin i SŠ Ivan Lucić

ZADNJE OBJAVE