10 C
Trogir
Četvrtak, 15 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRTražimo fotografije s FEŠTI!

Tražimo fotografije s FEŠTI!

Šuška se, šuška da… ove godine spremamo veliku FEŠTU! Dobro se šuška, jer vaš Muzej 10. srpnja slavi 60 godina! Danas, točno dva mjeseca prije veeeelike FEŠTE koristimo priliku predstaviti naš slavljenički logo i pozvati vas da doprinesete NAŠOJ I VAŠOJ FEŠTI!

Pitate se kako to možete učiniti? Pa, za početak… tražimo vaše fotografije s trogirskih fešti iz vremena do 1970. godine! Tražimo ih kako bismo njima obogatili slavljeničku izložbu naslovljenu – FEŠTA! – na kojoj ćemo ispričati što su i kako Trogirani slavili kroz povijest! Jako se veselimo vidjeti fotografije vas ili vaših predaka za (svečanim) stolom i oko njega, na “plesnom podiju” u ritmu muzike za ples… Želimo vidjeti kako se spremala teća, kako se vrtilo janje, kako se nazdravljalo, pivalo ili sviralo, što se nosilo, a čime ukrašavalo… Napominjemo da u obzir dolaze fotografije i s privatnih, obiteljskih proslava koje su se odvijale na području nekadašnje Općine Trogir, a posebno se nadamo prikupljanju fotografija s javnih fešti – društvenih događanja, zabava, plesova, obljetničkih manifestacija, žurki svih vrsta u samom gradu ili u gradskim društvima, poput ovih u vizualu koje su nam ljubazno ustupili naši glazbari. (HVALA!)

Odazvati se našem pozivu možete sljedećih (samo) 10 dana – vremena je jako malo kako bismo ga imali što više za kvalitetniju obradu prikupljenog materijala. Molimo vas da se – ukoliko imate fotografija s FEŠTI kojima biste htjeli doprinijeti ovoj slavljeničkoj izložbi i popratnoj publikaciji – javite Maji Maljković Zelaliji. Princip prikupljanja fotografija je isti kao i tijekom projekta Vanka okvira! Neka trogirski svit vidi svita! – pregledajte svoje škatule, škafetine i šufite, pronađite fotografije s FEŠTI koje želite podijeliti sa svijetom, donesite ih u Muzej, mi ćemo ih skenirati, uzeti podatke o njima i nakon par minuta vi idete doma ili na kavicu sa svojim fotkama u rukama – zadovoljni i sretni jer ste nam pomogli u realizaciji ove velike slavljeničke izložbe! Poziv je otvoren do 20. svibnja 2023.. Unaprijed zahvaljujemo na vašem  vremenu i trudu, ali i na tome što ćete ovaj poziv podijeliti s onima za koje mislite da bi nam mogli pomoći.

Za sve detalje možete se obratiti Maji na muzej.grada.trogira@gmail.com, 021881406 (birati 6), na Facebook stranicama Muzej grada Trogira i Trogir Time Travel ili na instagramu @trogirmuseum

Tekst & Foto: MGT

ZADNJE OBJAVE