19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRIzložba “Trogir i Vaterstetten – Prizori posebnog europskog prijateljstva” otvara se 18....

Izložba “Trogir i Vaterstetten – Prizori posebnog europskog prijateljstva” otvara se 18. svibnja

“Trogir i Vaterstetten – Prizori posebnog europskog prijateljstva”, izložba koja prikazuje ljude i događaje ovjekovječene tijekom 13 godina prijateljstva, otvara se u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira na Međunarodni dan muzeja18. svibnja 2023. u 20:00 sati. Izložbu će prigodnim riječima otvoriti Michael Baier, Suzana Jurković, Fani Celio Cega i Goranka Tomaš.

Ova izložba fotografijama i tekstom predstavlja što sve povezuje Trogir i Vaterstetten, Hrvate i Bavarce, još od 2009. godine kada su ova dva grada službeno postali gradovi prijatelji. Iz prijateljstva se potom rodila i Udruga prijateljstva Grada Trogira i Vaterstettena kod Münchena kojoj su osnovni ciljevi razvoj svih obilika zajedničke suradnje – poticanje razmjene kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, uspostavljanje, održavanje i promicanje veza i zajedništva u obrazovanju, gospodarstvu, sportu i društvenim djelatnostima…

Povijest jednog prijateljstva predstavljenu fotografijama i tekstom možete razgledati do 22. svibnja 2023.

Veselimo se vašem dolasku!

Međunarodni dan muzeja 2023. na tisuće muzeja diljem svijeta obilježiti će pod temom “Muzeji, održivost i dobrobit”, ukazujući na prisutnost niza okolišnih i društvenih kriza te na ulogu muzejskih institucija u poticanju pojedinca i zajednice na pozitivne promjene važne za održivu budućnost. Ovogodišnja tema oslanja se na Program za održivi razvoj Ujedinjenih naroda, s posebnim naglaskom na potporu klimatskim akcijama, poticanje inkluzivnosti i borbu protiv socijalne izolacije, te na poboljšanje mentalnog zdravlja. 

Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, ulaz u stalni postav Muzeja grada Trogira je besplatan!

Tekst & Foto: MGT

ZADNJE OBJAVE