25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJATRADICIONALNA PODJELA BAKALARA NA BRCU U KAŠTEL STAROM

TRADICIONALNA PODJELA BAKALARA NA BRCU U KAŠTEL STAROM

Povodom predstojećih blagdana Božića i Svetog Stjepana te Nove godine, Pomorski športski klub „Srdela“ iz Kaštel Starog u subotu, 21. prosinca organizira tradicionalnu podjelu bakalara stanovnicima i gostima grada Kaštela.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i Turističke zajednice Grada Kaštela uz pomoć HVIDRA-e Kaštela na Brcu u Kaštel Starom.

Članovi „Srdele“ podijelit će tisuću porcija bakalara koje će pripremiti renomirani kuhari iz Donjih Kaštela: Nikola Tomić – kogo (Kuhar specijalist), Soniboj Grgin (Hotel Kastel), Tonči Zekić (Intrada) te Frane Badrov (La Fiumee).

I ove godine kao i prijašnjih godina ova podjela bakalara je humanitarnog karaktera te se skupljaju dobrovoljni prilozi i donacije za obnovu orgulja u mjesnoj crkvi Gospe od Ružarija u Kaštel Starom.

Sve goste i sudionike zabavljati će više kaštelanskih klapa.

U sklopu ove manifestacije ronilačka sekcija PŠK Srdele iz Donjih Kaštela okititi će božićno drvce pod morem u mjesnoj lučici Kaštel Starog, a klape HRM „Sveti Juraj“ i „Cambi Kaštela“ održat će koncert u mjesnoj crkvi Gospe od Ružarija u Kaštel Starom.

PROGRAM:

11:00 – Kićenje božićnog drvca pod morem, lučica Kaštel Stari

12:00 – Podjela tisuću porcija bakalara, Brce

19:00 – Koncert klapa HRM „Sveti Juraj“ iz Splita i „Cambi Kaštela“, mjesna crkva Gospe od Ružarija u Kaštel Starom.

 

ZADNJE OBJAVE