9 C
Trogir
Petak, 16 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAReaktivira se poslovna zona u Planom, otvara se novih 20 radnih mjesta

Reaktivira se poslovna zona u Planom, otvara se novih 20 radnih mjesta

Grad Trogir postao je vlasnik novih 20 milijuna kuna nekretnina, uz zemljište u Planom to su Mosorov dom, vrtićki prostor na Balancanama, te zemljište za rekonstrukciju ulice Put Dragulina

Održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira na kojoj je, među ostalim, usvojen prijedlog izmjene proračuna za 2019. godinu. Usvojena je i odluka za otkup zemljišta za kolno-pješačku prometnicu u Planom, prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna detaljnog Plana uređenja pojasa “Brigi-Lokvice” te prijedlog odluke o komunalnim djelatnostima na području Trogira. 

– Prezadovoljni smo ovom sjednicom Gradskog vijeća na kojem su usvojene sve točke. U dvije i pol godine ovo nam je već 23. sjednica, a toliko ih nije bilo ukupno u prošlom mandatu. Posebno me veseli što je usvojena točka za otkup zemljišta u Planom gdje ćemo reaktivirati radnu zonu i omogućiti dva nova poslovna objekta, a to znači 20 novih radnih mjesta za naše sugrađane – istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić i dodao kako je tako Grad postao vlasnik novih 20 milijuna kuna nekretnina, uz prethodni otkup zemljišta za rekonstrukciju ulice Put Dragulina, kupnju vrtićkog prostora na Balancanama i kupnju Mosorovog doma. 

Na ovoj sjednici usvojen je i plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za Trogir, prijedlog izmjene Programa rada Savjeta mladih s financijskim planom za 2019. godinu te prijedlog odluke o visini turističke pristojbe za brodove na kružnom putovanju. 

– Odluka o pristojbi za kruzere primjenjivala bi se od 2021. godine. Odabrali smo srednju cijenu u odnosu na ostale, a to je od 1000 do 20.000 kuna, ovisno o kapacitetu broda – rekao je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na problem heliodroma na oba Drvenika te istaknuo kako su osigurana sredstva iz gradskog proračuna te kako se nada da će heliodromi biti realizirani u 2020. godini u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije. 

 

ZADNJE OBJAVE