19.1 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRTonći Tadin: „Drago mi je što mogu svojim iskustvom i dugogodišnjim voditeljskim...

Tonći Tadin: „Drago mi je što mogu svojim iskustvom i dugogodišnjim voditeljskim radom pomoći društvu da stane na svoje noge“

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o’ Kvadrilje“ gostovao je Jerko Jakšić, predsjednik KUD-a Kvadrilja u društvu s Maricom i Tonćom Tadinom, folkloristima iz Kaštel Kambelovca.

  • O Tonću se u Trogiru poprilično zna jer je naš član dugi niz godina. U međuvremenu se profilirao kao vrsni voditelj i jedan od najsvestranijih poznavatelja našeg folklora što je bio razlog zbog kojeg smo ga angažirali za vođenje naše prve grupe. Ovo što je do sada u nekoliko navrata postignuto je iznad naših očekivanja tako da u neku ruku možemo razmišljati o angažmanu već i ovo ljeto. Marica je, kao i suprug, dugo godina vezana za Trogir, predaje u osnovnoj školi i što je najbitnije uvodi najmlađe generacije u prve korake koje kod nekih rezultiraju članstvom u Kvadrilji, kazuje nam Jakšić.
  • Drago mi je što sam ponovno u Trogiru kao voditelj prve grupe. Od ’77 godine sam član KUD-a Kvadrilja. Drago mi je što mogu svojim iskustvom i dugogodišnjim voditeljskim radom pomoći društvu da stane na svoje noge i bude ono što je nekada bilo. Umjetnički sam voditelj i koreograf po kriterijima Hrvatskog društva folklornih voditelja i koreografa te predavač na Hrvatskoj školi folklora. Sve ono što je pokojni Branko Šegović predavao sada predajem ja. Drago mi je što svoju energiju mogu prenijeti novim naraštajima, naglasio je Tonći.
  • Djelatnica sam OŠ Majstora Radovana i u svom radu kao učitelj glazbene kulture uvijek naglašavam da je ples Kvadrilja jako bitan za ovaj grad. Uz biser kao što je Kvadrilja, tu je i Narodna glazba Trogir pa pokušavam sve moje učenike motivirati angažmanom u jednom od tih društava kako bi nastavili tradiciju. Naši mladi moraju znati da time čuvaju baštinu koju su njegovali njihovi preci i identitet grada, kazala je Marica.

Poslušajte intervju na Gradskom radiju Trogir – voditelj Ciprijan Buble…

AL

ZADNJE OBJAVE