19 C
Trogir
NaslovnicaKULTURATko će izlagati u Muzeju grada Trogira tijekom 2017. godine?

Tko će izlagati u Muzeju grada Trogira tijekom 2017. godine?

Na Poziv za izlaganje u izložbenim prostorima Muzeja grada Trogira u 2017. godini objavljen u listopadu prošle godine svojim je prijavama odgovorilo ukupno 26 umjetnika.

Nakon upoznavanja prijavljenih kandidata s Pravilnikom o korištenju izložbenog prostora i galerije Cate Dujšin Ribar u Muzeju grada Trogira – neki su prijavljeni pristali održati svoje izložbe u izložbenim prostorima Muzeja grada Trogira, a neki su od njih odustali…

Nakon Sastanka stručnog vijeća Muzeja grada Trogira, donosimo abecedni popis onih koji će svojom umjetnošću tijekom 2017. godine oplemeniti izložbene prostore Muzeja grada Trogira: samostalno će izlagati Ana Bošković Freund, Ana Marija Botteri Peruzović, Zrinka Jurić Avmedoski, Vanda Jurković, Ana Krleža, Ivica Prga, Kasja Tulić i Trix van Hoof, a zajedničku izložbu održat će Vladimir Sorić i Joško Herceg.

Osim navedenih izložbi, tijekom 2017. godine u Muzeju grada Trogira predviđene su tradicionalna izložba Likovne udruge Trogir, izložba dječjih radova Dječjih vrtića Trogir te onih nastalih na radionici pod vodstvom Željka Uremovića. Dvije izložbe pripremio je i Muzej grada Trogira – jedna je posvećena trogirskom kazalištu kroz povijest, a drugom će se obilježiti 120-a obljetnica rođenja Cate Dujšin Ribar. Za kraj godine pripremamo i jedno iznenađenje u atriju Muzeja grada Trogira, koje će – nadamo se – naići na odobravanje građana i posjetitelja grada Trogira …

Napominjemo da je navedeni popis izložbi podložan izmjenama i dopunama, a sve aktualnosti možete pratiti na muzejgradatrogira.blogspot.hr te na Facebook stranici Muzej grada Trogira.

 

ZADNJE OBJAVE