32 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAOkruški HDZ na megdan Bagiju šalje nestranačku Aleksandru Makrić

Okruški HDZ na megdan Bagiju šalje nestranačku Aleksandru Makrić

Okruški HDZ kandidirao je nestranačku Aleksandru Makrić za općinsku načelnicu, koja će se na svibanjskim izborima sučeliti s aktualnim načelnikom Okruga Ivicom Radićem Bagijem.

Nakon dva izgubljena izborna ciklusa i osam dugih oporbenih godina tijekom kojih se nadogađalo sve i svašta, uključujući i sklapanje novih te razvrgavanje starih političkih saveza, okruški HDZ odlučio je ovaj put zaigrati na posve novu kartu.

Aleksandra Makrić po struci je ekonomistica, a zaposlena je u udruzi TOMS kao voditeljica projekata koji se finaciraju sredstvima iz Europske unije. U zadnje tri godine ta neprofitna udruga osmislila je i pripremila projekte za koje je iz raznih europskih fondova povučeno gotovo pet milijuna kuna. 

HDZ-ova kandidatkinja za općinsku načelnicu nije članica nijedne političke stranke, a poziv da se na svibanjskim izborima sučeli s „vječnim“ Bagijem prihvatila je isključivo zbog, kako je rekla, „činjenice da Okrug sa svojim turisitčkim i ekonomskim potencijalima zaslužuje razvoj, a ne stagnaciju i regres“. 

-Iako nisam stranački angažirana, to ne znači da sam politički neinformirana. Poziv HDZ-a, koji me je kandidirao za općinsku načelnicu, prihvatila sam zbog njihovog programa i projekata čija će provedba aktivirati široku lepezu dosad zanemarenih i od općinske vlasti neprepoznatih potencijala našeg Okruga. Imam iskustvo i znanje koje sam stekla radeći u neprofitnim udrugama, a znamo da se takve organizacije trebaju dobro namučiti i potruditi da osmisle dobar projekt za koji je onda netko spreman dati novac, rekla je Trogirski portal Aleksandra Makrić.

Kaže i da će voditi pozitivnu kampanju u kojoj će u izravnom kontaktu s biračima brusiti svoj program nadopunjavajući ga njihovim prijedlozima i sugestijama. Nije joj namjera kopati po prošlosti i baviti se promašajima aktualne općinske vlasti jer, kako naglašava, Okrug nema više vremena za jalova politička prepucavanja i stvaranje umjetnih podjela između starosjedilaca i doseljenika, što stavlja na dušu općinskom načelniku.

-Okrug je mala sredina i ne smije se dijeliti na „vaše i naše“. Dobrodošli su svi koji znanjem i iskustvom mogu pomoći razvitku općine, koja se ne može pohvaliti razvijenom infrastrukturom, bilo da je riječ o prometnicama ili pak o vodoopskrbnom i elektroenergetskom sustavu čija je pokrivenost na razini od 70 posto. Zato se u ljetnim mjesecima i događaju problemi s nestašicom vode i struje. Problema, doista, ima i da ne znam kako ih riješiti, ne bih se ni prihvatila kandidature, poručuje Makrić.

Dodaje i da se veliki projekti, poput gradnje sportske dvorane, ne mogu finacirati iz općinskog proračuna, te da to vrlo dobro zna i načelnik Radić koji tijekom svog osmogodišnjeg mandata nije povukao ni lipu iz europskih fondova.

Makrić je poručila biračima i da ne nasjedaju na objede i optužbe iz protivničkog tabora po kojima bi, u slučaju HDZ-ove pobjede, došlo do „sječe glava“, revanšizma i otpuštanja iz općinsie administracije i komunalne tvrtke Rudej.

-Upravo suprotno! Nikoga nećemo otpuštati, samo ćemo drukčije ustrojiti sustav i to na način da općinskim zaposlenicima omogućimo napredovanje i stručno usavršavanje u službi, ustvrdila je Markić.   

 

ZADNJE OBJAVE