20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKATematska sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira bez kvoruma

Tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira bez kvoruma

Na dnevnom redu 16. tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Trogira sazvane za četvrtak, 27. prosinca bilo je poslovanje trgovačkih društava Trogir holdinga i Dobrića.

Sjednica je završila u vrlo kratkom roku budući da su vijećnici vladajuće koalicije SDP, HNS i HSU napustili sjednicu. 

Napuštanje sjednice komentirao je predsjednik kluba vijećnika spomenute koalicije Dubravko Škokić: „Prije mjesec dana je bila sjednica gdje smo raspravljali o svim gradskim ustanovama i naravno o Trogir holdingu. Dalo se iscrpno izvješće i smatramo da je ovo danas farsa HDZ-a i njihove koalicije. Ne vidimo svrhu ovome. Predsjednik Uprave Božidar Miše je i tada bio detaljan i slobodan za sva pitanja, kada su svi imali priliku dobiti odgovore.”  

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a i HSP-a Marko Hrsto je izjavio: „Ovo je nečuveno da vijećnici vladajuće koalicije napuste tematsku sjednicu na kojoj se raspravlja o Trogir holdingu i Dobriću koji se trebaju fuzirati. Smatramo da ima jako puno problema u poslovanju te ćemo iskoristiti sva naša zakonska prava i poslovničke odredbe da zatražimo ponovo održavanje tematske sjednice na ovu temu.„ 

Podsjećamo kako je oporbena koalicija napustila prethodnu sjednicu kada je na Dnevni red došla točka o stanju u Trogir holdingu i Dobriću. 

-Nakon što je prošli put održana tematska sjednica o stanju u Trogir holdingu i Dobriću vladajuća koalicija je odlučila da ne želi ponovo slušati isto, da ne žele sudjelovati u farsi i traženju problema tamo gdje ih nema. Drago mi je da je proces pripajanja ove dvije firme pri kraju, da firma ide u dobrom smjeru i da radimo na tome da podignemo nivo komunalne usluge u Trogiru, a  ova sitna politikantstva ostavimo za neka druga vremena, jasan je gradonačelnik Ante Bilić.  

 

ZADNJE OBJAVE