38 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTelefoni su zvonili 24 sata dnevno, bili smo na usluzi svim građanima

Telefoni su zvonili 24 sata dnevno, bili smo na usluzi svim građanima

Nakon što je i trogirsko područje zadesila epidemija koronavirusa, kako bi se što bolje kontrolirala situacija na terenu, osnovan je Stožer civilne zaštite Grada Trogira u kojem se nalaze predstavnici Grada, gradskih ustanova, Doma zdravlja, Javne vatrogasne postrojbe, Trogir holdinga, Crvenog križa, svih osnovnih i srednjih škola, Lučke kapetanije i drugi.

-Zadnja dva mjeseca stalno se bavimo našim Stožerom. Ovim putem moram pohvaliti sve njegove članove kao i naše povjerenike koji su odradili dobar posao. Telefoni su zvonili 24 sata dnevno, bili smo na usluzi svim građanima. Preko Crvenog križa i Udruge TOMS imali smo preko 40-ak volontera. Podijeljeno je oko 2 i pol tone hrane. Što se tiče broja oboljelih u Trogiru, bilo ih je 10, odnosno svi su ozdravili i mi smo trenutno popularno rečeno „korona free“ grad. Više ne vrijedi parola #ostanidoma nego #ostanimoodgovorni i nadam se da se virus neće vratiti u naš grad. Ovim putem apeliram na sve građane, koji su do sada bili maksimalno korektni, da tako nastave i dalje, kazao je Viktor Novak, zamjenik trogirskog gradonačelnika te predsjednik Stožera.

-Što se tiče trogirskog sporta, svi klubovi su radili na sebi, svima se povećao broj djece i onda je stigla korona. Nažalost, u planu je bila i nova dvorana, no sada će financijska sredstva biti ograničena tako da iskreno ne znam što će biti s tim u idućih godinu dana. Lagano se vraća život u normalu pa tako i djeca ovih dana počinju trenirati, dodaje Novak.

-Osvrnuo bi se na turizam koji dosta zanima naše sugrađane jer se većina njih bavi nekim oblikom turizma. Nažalost, ove godine nam je u Trogiru trebalo biti 50. kulturno ljeto. Imali smo u planu pregršt manifestacija. Tu je trebalo biti pravih i velikih sportskih događaja, dobrih koncerata, kazališnih predstava. Sada moramo paziti na financijska sredstva i ono što je bila projekcija proračuna za 2020. odjedanput je palo u vodu, naglašava Novak.

-Moram se dotaknuti trogirske oporbe. Imali su razne natpise po portalima, pisalo se krajnje neozbiljno. Prvo od toga da je gradonačelnik Bilić izjavio kako se neće spašavati turistička sezona, savjetovali su ukidanje turističke pristojbe, a svima je poznato kako pristojbu određuje ministarstvo i jedino je ministar može promijeniti, dok visinu donosi županijska skupština. To je skupljanje jeftinih političkih bodova, zaključuje Novak.

Poslušajte tonski zapis emisije „Dobar dan“ Gradskog radija Trogir održane u srijedu, 13. svibnja urednice i voditeljice Gordane Dragan u kojoj je gostovao Viktor Novak …

Piše: AL

ZADNJE OBJAVE