20 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaKULTURARAZGLEDAJTE ONLINE IZLOŽBU: Spomenar KUD-a "Kvadrilja"

RAZGLEDAJTE ONLINE IZLOŽBU: Spomenar KUD-a “Kvadrilja”

Prošle je godine Kulturno umjetničko društvo “Kvadrilja” brojnim aktivnostima obilježavalo pola stoljeća djelovanja. Jedna od njih bila je i izložba Spomenar KUD-a “Kvadrilja” koja se održala u atriju Muzeja grada Trogira.

… uzevši u obzir do sada neobjavljene arhivalije, fotografije i hemerotečnu građu, ova izložba i publikacija vrijedan su doprinos bilježenju, pamćenju, očuvanju i razvijanju svjesnosti o plesno-glazbenom dijelu bogate trogirske kulturne baštine… One su doprinos očuvanju nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske, ali i odavanje priznanja svim onim generacijama plesača, svirača i pjevača koje su nesebično darivale svoje slobodno vrijeme da bi oživile, a potom i očuvale plesnu i glazbenu tradiciju grada pod zaštitom UNESCO-a, napisala je u predgovoru autorica izložbe Maja Maljković Zelalija.

Nakon izložbi 110. godina DVD-a Trogir i Spomenici kojih nema – nepoželjne krhotine prošlosti, u okviru serije online izložbi iz arhive Muzeja grada Trogira, na linku online izložba pogledajte panoe koji su bili dio izložbe Spomenar KUD-a “Kvadrilja”.

Izložba je nakon održavanja u atriju Muzeja grada Trogira postavljena u Kulturno – umjetničkom društvu “Kvadrilja”.

Iz Muzeja grada Trogira zahvaljuju KUD-u “Kvadrilja” na ustupljenim materijalima, a zahvalni su i svima koji će podijeliti ovaj sadržaj na društvenim mrežama kako bi i drugima, u ovom #ostanimoodgovorni razdoblju pokazali ovaj dio bogate trogirske povijesti.

Izvor: MGT

ZADNJE OBJAVE