36 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTEK MI JE GODINA 100

TEK MI JE GODINA 100

Sretan 100-ti rođendan Ružici Drnasin iz Segeta Donjeg

„Mora da je jeziva gnjavaža u životu doživjeti stotu, doživjeti stotu“, pjeva Bijelo Dugme, ali izgleda da nije tako kod Ružice Drnasin, rođene davne 1919. godine.

I dalje je vitalna, bistra uma i puna života, svjesna svega, čita i gleda televiziju bez naočala, ne boluje od niti jedne bolesti. Malo slabije čuje, no ništa neobično jer će ovog petka, 4. listopada napuniti stoljeće života i tako postati jedna od najstarijih Segećanki.

Ružici je djevojačko prezime Juras i porijeklom je iz Kaštel Novog, udala se za Božu koji je godinama radio kao mesar. U obitelji Bože i Ružice Drnasin bilo je petero djece od kojih je nažalost najmlađi sin preminuo. Ima 10 unučadi, 13 praunučadi i jednoga prapraunuka. Djeca su Tomislav (Pote), Petar, Ivo, Marija, pok. Vinko, unučad Daniela, Joško, Tea, Rozina, Irena, Ivana, Ružica, Bože, Tome, Mirko, praunučad Marina, Roko, Rafaela, Stjepan, Nely, Laura, Gabrijel, Lana, Nina, Ana, Antonela, Rita, Sofija te prapraunuk Mateo.

Na dugovječnosti može zahvaliti, kaže Ružica, aktivnim bavljenjem atletikom te zdravoj prehrani.

Ružica je cijelog života domaćica, vodila je brigu o djeci, radila u vrtu, voli za sebe kazati kako je bila aktivna žena. Puno je putovala, prošla je cijelu Hrvatsku, a ističe i kako je najstarija SDP-ovka u Hrvatskoj. Mnogobrojna obitelj sprema veliku feštu u kući kod sina u Segetu Donjem gdje živi.

 „Krasna je mama i baka, konkretno meni je bila kao druga mama od prvoga dana od kad sam se rodila pa do dana današnjeg. Nismo sada često skupa, udana sam u Kaštelima, ali dok smo bile blizu svaki vikend sam provodila pokraj nje. Ne zna da joj pripremamo feštu, tako da ćemo je jako iznenaditi“, ispričala nam je najstarija unuka Daniela Karanušić.

Kao svaka prava rođendanska proslava ni ova neće proći bez velike svečane torte, a to je ujedno i povod da baku Ružicu posjete čestitari predvođeni gradonačelnikom Grada Trogira Antom Bilićem.

ZADNJE OBJAVE