19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaOstaloZABAVASVEČANO OTVORENJE 53. TROGIRSKOG KULTURNOG LJETA

SVEČANO OTVORENJE 53. TROGIRSKOG KULTURNOG LJETA

05.07.2023. godine s početkom u 21:30 sati na Trgu Ivana Pavla II.

53. izdanje Trogirskog kulturnog ljeta ove godine posvećujemo legendarnom trogirskom slavuju Vinku Coci. Kao jedan od najznačajnijih izvođača dalmatinsko – mediteranskog glazbenog izričaja, Vinko Coce svoj je život posvetio glazbi i ljubavi prema Trogiru. Njemu u čast ljeto otvaramo predivnim bezvremenskim pjesmama koje nam je ostavio kao vječnu uspomenu.

Glazbenim spektaklom pod nazivom „Vinko Coce – Dalmacije, more, ja i ti“ obilježavamo 10 godina od rastanka s dalmatinskom pjevačkom ikonom. Na gradskom će trgu sve trogirske udruge i glazbenici oživjeti sjećanja na brojne antologijske hitove poput „Kada umrem zamotan u bilo“, „Vilo moja“ te brojne druge. Vinkov je istaknuti tenor ostavio značajan trag kao jedan od kreatora klapskog pjevanja, koje je prepoznatljivo obilježje hrvatske, ali i svjetske glazbene umjetnosti.

Osim toga, detalje njegovog glazbenog stvaralaštva i svakodnevnih situacija podijelit će najbliži mu prijatelji i suradnici, a cjelokupni program upotpunjen je video reportažama iz Vinkova života.

Pridružite nam se 05.07.2023. godine u 21:30 sati na Trgu Ivana Pavla II na svečanom otvorenju 53. Trogirskog kulturnog ljeta i uživajte u eminentnim melodijama trogirskih majstora:

Klapa Trogir

Klapa Stivanja

Trogirski glazbenici

Hrvatsko pjevačko društvo Petar Berislavić

Trogirski kanti

KUD Kvadrilja

Narodna glazba Trogir

Veselimo se Vašem dolasku!

ZADNJE OBJAVE