31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIAUDIO Susret za roditelje, odgojitelje i bračne parove

AUDIO Susret za roditelje, odgojitelje i bračne parove

Mnogi današnji roditelji su zbunjeni, nesigurni, rastreseni, odsutni, sve se više tjelesno, emocionalno i duhovno iscrpljuju, nejasna im je uloga, nesvjesni su značenja i istine bračnog i obiteljskog života.

Kakav roditelj želim biti? Što je mom djetetu potrebno? Koji su moji dugoročni ciljevi u odgoju? Koji nedjelotvorni odgojni postupci mojih roditelja su mi najviše smetali? Prepoznajem li neke njihove postupke u načinu kako odgajam svoje dijete? Po kojim djelotovornim metodama pamtim svoje roditelje? Po kojim postupcima ne želim da me dijete pamti? Po čemu želim da me pamti? Što želim postići odgojem? Što mi je u životu uistinu važno? Koje su najvažnije vrijednosti koje želim proslijediti svome djetetu? I što je to što daje smisao i značenje u životu, a što želim prenijeti na dijete? Kojih trenutaka sa svojim djetetom ću se sjećati kad jednog dana budem na samrtnoj postelji? Za čime ću žaliti? 

Ovo su samo neka od pitanja s kojima se suočavaju roditelji današnjice. Pomoć u pronalaženju odgovora stiže namčetvrtak, 13. veljače 2020. u 19 sati u Kripti crkve Uzvišenja sv. Križa od Maje Jakšić, prof. i psihoterapeutkinje.

Maja Jakšić diplomirala je na Teološko–katehetskomu fakultetu u Splitu. Završila je specijalizaciju iz savjetovanja i psihoterapije pri institutu Williama Glassera. Jakšić je završila i specijalistički poslijediplomski studij iz pastorala kriznih situacija, obranivši rad “Sindrom sagorijevanja na radnom mjestu”. Voditeljica je Centra za edukaciju i savjetovanje “Hippocampus” i višegodišnja suradnica Obiteljskoga savjetovališta u Splitsko–makarskoj nadbiskupiji.

Tim povodom Maja Jakšić je gostovala na Gradskom radiju Trogir … Poslušajte emisiju u cijelosti…

{mp3}maja{/mp3}

 

 

ZADNJE OBJAVE