15.5 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI AUDIO Susret za roditelje, odgojitelje i bračne parove

AUDIO Susret za roditelje, odgojitelje i bračne parove

Mnogi današnji roditelji su zbunjeni, nesigurni, rastreseni, odsutni, sve se više tjelesno, emocionalno i duhovno iscrpljuju, nejasna im je uloga, nesvjesni su značenja i istine bračnog i obiteljskog života.

Kakav roditelj želim biti? Što je mom djetetu potrebno? Koji su moji dugoročni ciljevi u odgoju? Koji nedjelotvorni odgojni postupci mojih roditelja su mi najviše smetali? Prepoznajem li neke njihove postupke u načinu kako odgajam svoje dijete? Po kojim djelotovornim metodama pamtim svoje roditelje? Po kojim postupcima ne želim da me dijete pamti? Po čemu želim da me pamti? Što želim postići odgojem? Što mi je u životu uistinu važno? Koje su najvažnije vrijednosti koje želim proslijediti svome djetetu? I što je to što daje smisao i značenje u životu, a što želim prenijeti na dijete? Kojih trenutaka sa svojim djetetom ću se sjećati kad jednog dana budem na samrtnoj postelji? Za čime ću žaliti? 

Ovo su samo neka od pitanja s kojima se suočavaju roditelji današnjice. Pomoć u pronalaženju odgovora stiže namčetvrtak, 13. veljače 2020. u 19 sati u Kripti crkve Uzvišenja sv. Križa od Maje Jakšić, prof. i psihoterapeutkinje.

Maja Jakšić diplomirala je na Teološko–katehetskomu fakultetu u Splitu. Završila je specijalizaciju iz savjetovanja i psihoterapije pri institutu Williama Glassera. Jakšić je završila i specijalistički poslijediplomski studij iz pastorala kriznih situacija, obranivši rad “Sindrom sagorijevanja na radnom mjestu”. Voditeljica je Centra za edukaciju i savjetovanje “Hippocampus” i višegodišnja suradnica Obiteljskoga savjetovališta u Splitsko–makarskoj nadbiskupiji.

Tim povodom Maja Jakšić je gostovala na Gradskom radiju Trogir … Poslušajte emisiju u cijelosti…

{mp3}maja{/mp3}

 

 

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....