22 C
Trogir
Utorak, 27 rujna, 2022
NaslovnicaKULTURASudjelovanjem na radionici "Tica, tica, tičica" spremni dočekajte maškare!

Sudjelovanjem na radionici “Tica, tica, tičica” spremni dočekajte maškare!

Nove tematske radionice “Tica, tica, tičica” koje će se održat u Muzeju grada Trogira u utorak, 6. veljače 2018. u 16:00 te u srijedu, 7. veljače 2018. u 9:00 sati posvećene su upravo maškarama.

Pod vodstvom muzejske pedagoginje polaznici radionica izrađivat će maske kako bi spremni dočekali vrijeme maškara/karnevala/poklada/fašnika/...! Cijena radionice je 20,00 kuna, a prijaviti se možete voditeljici radionica Goranki Tomašna gogtomas@gmail.com, 881 406 (birati 6) ili na 099 670 7159. Prijave su obavezne.

Više o radionicama ispričala je njihova voditeljica, evo što kaže:

“U Noći muzeja “Tica Trkačica” protrčala je našim muzejem, pa ne bi škodilo nastaviti u tonu laminata, kako to zbore stihovi jedne pjesme. Veljača je najposebnija od svih mjeseci, ona je žensko, ali i jedini mjesec kada je ludilo legalno, dozvoljeno i dobrodošlo. Veljača je obično u znaku maškara, pa ćemo ovoga puta izrađivati masku za lice, naravno ne onu kozmetičku, već papirnatu i u obliku tice. 😉

Karnevalske svečanosti obično uključuju maskirane povorke i plesove, raznolike grupe koje kritiziraju aktualnu situaciju u društvu ili se samo žele dobro zabaviti te, na kraju, svečano spaljivanje ili pokapanje velike lutke, personifikacije princa karnevala. Od davnih vremena ljudi su se voljeli maškarati i biti netko drugi dok je prije samo 30-ak godina bilo  normalno preobučen ići po kućama i uveseljavati susjede za šaku bomboni i koju naranču… danas je toga sve manje, sve je manje spontanog druženja i sve je iše otuđenja… Nema veze; MI ćemo se kao i uvijek družiti, ali nešto korisno i napraviti… zar ne? Pridružite nam se, jer život i nije ništa drugo već MASKENBAL! 

Ako želite, možete se i maskirati, no nije obavezno!”, poručuju iz Muzeja i dodaju:”Dobro nam došli – namaškarani ili nenamaškarani – kakvi god bili u jedno smo sigurni -iz Muzeja grada Trogira 6. ili 7. veljače izaći ćete s maskom i kao uvijek – s osmijehom!” 

Inače, trogirske Male maškare održat će se u subotu 10. veljače 2018. u 10:00 sati na Trgu Ivana Pavla II, dok će se “velike maškare” – Trogirski karneval održati na istom mjestu u nedjelju, 11. veljače u 15:00 sati. 

 

ZADNJE OBJAVE