12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRStrani policijski službenici u Splitu, Trogiru i Kaštelima

Strani policijski službenici u Splitu, Trogiru i Kaštelima

Strani policijski službenici iz Slovačke i Poljske, zajedno s policijskim službenicima iz Odjela prevencije i Policijskih postaja Trogir i Kaštela, protekli tjedan poslove su obavljali na području Splita, Kaštela i Trogira.

Na području Splita obišli su centar grada i susreli strane turiste koji su obilazili znamenitosti. Stranim gostima neobično je i drago vidjeti u Hrvatskoj policajce iz njihovih zemalja. Razmjenjujući dojmove o ljepotama Hrvatske, našli su vremena porazgovarati s policijskim službenicima o zaštiti imovine tijekom odmora i ostalim savjetima samozaštite. Strani policajci iskoristili su boravak u Splitu da se upoznaju s poviješću „najlipšeg grada na svitu“ i razgledaju Dioklecijanovu palaču, te spomenike koji se nalaze u centru Splita.

Dušan Štíbel, slovački policajac čuo je za tradiciju da gosti boraveći u Splitu, dotaknu palac Grgura Ninskog i zažele želju, te nije propustio priliku da i sam zaželi jednu, ponovni dolazak u Hrvatsku.

Robert Piasecki, poljski policajac i ranije je boravio u Hrvatskoj, te je njegov rad bio izuzetno važan posebno u komunikaciji s poljskim državljanima.

Strani policijski službenici, bez obzira na mjesto gdje su smješteni, poslove obavljaju na čitavom području PU splitsko-dalmatinske, te se uključuju u postupke kada je potrebno komunicirati sa stranim državljanima. U Trogiru policajci su obišli centar grada, susreli su se s turistima koji su obilazili znamenitosti i šetali gradom.

Mobilnim preventivnom kombijem, specijaliziranim vozilom prevencije, strani policijski službenici tijekom svog boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, obilaziti će sve gradove i mjesta, posebno gdje borave gosti iz njihovih zemalja.

Tekst&foto: PU SD

ZADNJE OBJAVE