15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaOstaloZABAVARaspjevana večer na Prokurativama! Evo tko su pobjednici 60. Splitskog festivala

Raspjevana večer na Prokurativama! Evo tko su pobjednici 60. Splitskog festivala

Druga večer jubilarnog 60. Splitskog festivala protekla je u znaku dobre pjesme i fešte, a gledatelje pred malim ekranima i publiku na Prokurativama kroz program je vodio dobro uhodani voditeljski trio Duško Ćurlić, Mirna Maras i Doris Pinčić. Nagrade na Splitskom festivalu kući su ponijeli mnogi, a čitav popis, kao i tijek večeri donosimo ispod u tekstu.

Nagrada za najbolji stajling pripala je Adriani, mladoj pjevačici koja je otvorila festival pjesmom „Dođi, uzmi dušu“. Nagrada za najboljeg debitanta otišla je zapravo debitantici Filomeni koja je izvela pjesmu „Izdalo me more“.

Nagrada za najbolji aranžman uručena je Nenu Belanu i Zorani Kačić Čatipović za izvedbu pjesme „Čarobna stvar“. Pjesma s najboljim stihovima prema ocjenama žirija bila je „Sve do kraja“ klape Praska.

Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Frajlama i pjesmi „Voli me godinama“, a nagrada za najbolju pjesmu prema ocjenjivačkom sudu novinara pripala je mladoj Loreni Bućan koja je izvela pjesmu „Kako samo mater zna“, a s njom su se na pozornicu popeli i autori pjesme Tonči i Vjekoslava Huljić.

Nagrada za najcjelovitije djelo prema ocjenjivačkom žiriju pripala je Ibrici Jusiću i njegovoj pjesmi „Budi čovjek“. „Brončani val“, nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, dobio je Goran Karan za pjesmu „Dugo nisam bio mlad“, a odlukom glasova prisutne publike nagradu su odnijeli i Tomislav Bralić i Klapa Intrade. „Srebrni val“ pripao je Tediju Spalatu, „Srebrnog galeba“ od publike dobio je i Marko Tolja. 

„Zlatnim valom“, nagradom stručnog ocjenjivačkog suda, okrunila se Lorena Bućan i pjesmom „Kako samo mater zna“ . Prva nagrada publike „Zlatni galeb“ pripala je Neni Belanu i Zorani Kačić Čatipović i pjesmi „Čarobna stvar“.

Izvor: Večernji list

ZADNJE OBJAVE