15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTISplitsko-dalmatinska županija zabranila događanja koja okupljaju iznad tisuću ljudi

Splitsko-dalmatinska županija zabranila događanja koja okupljaju iznad tisuću ljudi

Splitsko-dalmatinski Županijski stožer civilne zaštite u utorak je radi zaštite od koronavirusa zabranio sva događanja koja okupljaju više od 1000 osoba, doznaje se od načelnika Stožera dožupana Luke Brčića.


“Za događanja koja okupljaju manje od 1000 osoba organizatori će morati tražiti odobrenje od našeg Stožera ili od županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo,” rekao je Brčić.

Dodao je kako je njihova odluka sukladna naputcima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Županijski stožer pripremio je prostor za karantenu u koji će, kaže, biti smješteni stranci koji dolaze iz koronavirusom zaraženih područja.

“Trenutačno imamo karantenu s 25 soba sa sanitarnim čvorom uz mogućnost širenja do 80 ili 90 soba. Prostor se nalazi  u gradu Splitu, vlasništvo je MORH-a i hotelski je smještaj,” kazao je Brčić dodavši kako je preporuka da ne imenuje lokaciju.

U tijeku je adaptacija izolacijskog prostora u splitskom KBC-u u bolnici na Križinama, a osiguran je i prostor za eventualnu dekontaminaciju vozila hitne pomoći.

“Uputili smo svim našim školama i vrtićima naputke kako se trebaju ponašati,” rekao je Brčić.

Izvijestio je i kako je zaključeno da će bit upućen naputak svim javnim prijevoznicima – autobusima, trajektima i zračnom prometu, da se pojačano pridržavaju dezinfekcijskih higijenskih mjera.

Izvor: Slobodna Dalmacija

ZADNJE OBJAVE