26 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRSjednica vijeća Grada Trogira: odlučeno tko su dobitnici nagrade Grada za 2021.

Sjednica vijeća Grada Trogira: odlučeno tko su dobitnici nagrade Grada za 2021.

Usvojena je i odluka o uređenju prometa na području Trogira te će se, sukladno zahtjevu mještana, prema Arbaniji i Slatinama postaviti usporivači prometa

Peta sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira održana je u srijedu, u tjednu proslave Dana grada i blagdana Sv. Ivana Trogirskog te je jedna od točaka bila i dodjela nagrada Grada Trogira. Izglasano je kako će se nagrada Grada za životno djelo dodijeliti Ivi Dellaleu, osobna nagrada Tudoru Biliću, skupne nagrade Udruzi TOMS i ŽRK Trogir; plakete Grada idu Klubu DDK Trogir, Jakovu Praliji i Sportsko rekreativnoj udruzi Sv. Mavar Žedno, a medalje Grada idu Ivi Frani, Tonćiju Biliću i Vlasti Omelić. Odluka je usvojena, kao i ona o uređenju prometa na području Trogira:

„Na zahtjev mještana dodatno ćemo regulirati promet, prvenstveno prema Arbaniji Slatinama gdje su tražili dodatne uspornike prometa. Dok se ne krene u projekt rekonstrukcije ceste i izgradnje šetnice, to će biti jedna mjera sigurnosti, uz kamere za nadzor prometa. Ponavljam, s HC-om smo dogovorili da preuzmemo ishođenje dozvola za projekt rekonstrukcije i u sljedećoj godini krenut ćemo u to“, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Usvojena je i odluka o visini paušalnog poreza po krevetu pa on sada iznosi po 150 kuna više, odnosno 500 kuna godišnje za Zonu 1, 400 kuna za Zonu 2 i 300 kuna za Zonu 3. Grad Trogir prije dvije godine nije se odlučio na ovakve izmjene, ali s obzirom na opterećenje na infrastrukturu ljeti, određene korekcije bile su potrebne kako bi se ona mogla servisirati.

„Opterećenje na infrastrukturu, komunalne potrebe i usluge generiraju velike potrebe za ulaganjem i ovom odlukom postići ćemo pravedniju preraspodjelu kako bismo nivelirali i zadovoljili potrebe svih strana. Donijeli smo ovu odluku kako bismo podignuli standard komunalne usluge i života u gradu za sve stanovnike“, rekao je gradonačelnik.

Na Vijeću je usvojena i odluka o reustroju odjela Gradske uprave, kojih je sada pet – uz UO za društvene djelatnosti, financije, proračun i naplatu potraživanja, komunalno gospodarstvo i investicije te urbanizam i prostorno uređenje, tu je i UO za lokalnu samoupravu i imovinu grada.

Jedno od pitanja na aktualnom satu ticalo se održavanja Adventa. Raspored je već osmišljen, s jutarnjim i večernjim zabavnim sadržajima, ali Grad i TZ donosit će korekcije sukladno epidemiološkoj situaciji.

„Još uvijek se pripremamo, pratimo mjere i odluke, ali naravno, spremni smo i sami reagirati ako prilike budu takve. Ako situacija omogući održavanje manifestacija, onda ćemo, sukladno pitanju iz MO Čiovo, zatražiti da za vrijeme trajanja Adventa privremena brodska linija vozi do ponoć do kada i traje program i vjerujem da će to zadovoljiti potrebe u tom periodu“, istaknuo je gradonačelnik.

Također, potvrdio je da će se i ove godine isplaćivati božićnice umirovljenicima, onima s mirovinom do 2400 kuna, na koliko je podignut cenzus unatrag četiri godine.

ZADNJE OBJAVE