24.1 C
Trogir
Utorak, 17 svibnja, 2022
NaslovnicaVIJESTISeget Donji: policija pronašla drogu i pravu kolekciju oružja, streljiva i eksploziva

Seget Donji: policija pronašla drogu i pravu kolekciju oružja, streljiva i eksploziva

PP Trogir dovršila je kriminalističko istraživanje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama” i “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Policijski službenici su u petak, 19. veljače doznali kako 42-godišnji J. M. u kući u Segetu Donjem nezakonito posjeduje određenu količinu oružja i streljiva. Temeljem naloga suda obavili su pretragu doma i prostorija koje koristi. Tom prilikom pronađeno je 426 grama droge amfetamin, 717 grama dopune za drogu (glutamin), dva aparata za vakumiranje s tragovima droge, 11 pušaka (3 automatske, jedna poluautomatsku, dvije sačmarice, tri karabinske i dvije zračne), 10 spremnika za automatske puške, 7 pištolja, 5 komada optičkih ciljnika za puške, 10 kilograma privrednog i plastičnog eksploziva, 36 komada detonatorskih kapsila, 32 metra sporogorećeg štapina, 4 metra detonatorskog štapina, tri minobacačke mine, tri bombe te 1171 komad različitih vrsta streljiva uz više komada dijelova za oružje. Također, pronađena je veća količina domaćeg i stranog novca u protuvrijednosti više od pola milijuna kuna.

Nakon dovršenog istraživanja protiv muškarca je podnesena kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku.

  • Policijski službenici su radom na terenu i dovršetkom kriminalističkog istraživanja, utjecali na znatno smanjenje prisutnosti ilegalnog oružja, a koje oružje se moglo upotrijebiti za počinjenje kaznenih djela. Na ovaj način neposredno su utjecali i na povećanje razine sigurnosti na području ove PU, poručili su iz PU SD.

Foto: PU SD

ZADNJE OBJAVE