19.7 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTISDP-ov kandidat za načelnika Josip Špika – Ribič: Seget je spreman za...

SDP-ov kandidat za načelnika Josip Špika – Ribič: Seget je spreman za promjene!

Lokalni izbori su pred vratima. Kao jedina aktivna opozicijska stranka zastupljena u vijeću Općine Seget, organizacija SDP je započela s predizbornim aktivnostima. Objavili su ime kandidata za načelnika i nositelja liste, a to je Josip Špika, poznatiji i pod nadimkom Ribič.

  • Dragi sumještani, došlo je napokon vrijeme za novo lice na čelu Općine Seget. 28 godina smo svjedoci propadanju našeg malog mista i smatram da je pravo vrijeme da kažemo – DOSTA! Seget je spreman za promjene! Kao kandidat za načelnika Općine Seget, zalagat ću se za sve ono što je u dugogodišnjim neradom bilo zapostavljeno – izgradnja sportske dvorane, privlačenje sredstava iz EU za naše poduzetnike, ulaganje u turističke sadržaje, uređenje škole te izgradnja vodoopskrbnog sustava za našu Zagoru. Ujedno ću transparentno voditi Općinu i biti dostupan svim našim mještanima. Posebno moram naglasiti stoljetnu ribarsku tradiciju u Segetu Donjem, kao i onu poljoprivrednu u ostalim mjestima Općine Seget. Jedan od mojih zadataka bit će i povući sredstva iz EU za poduzetnike, ribare i poljoprivrednike, grane koje su u potpunosti zapostavljene zadnjih 28 godina. Svaka potrošena kuna iz proračuna bit će javna i dostupna na webu, a mještani će biti uključeni u sve projekte, kazao je kandidat za načelnika Josip Špika – Ribič.

Josip Špika rođen je ’85. godine u Splitu. Nakon završene osnovne škole u Segetu Donjem, obrazovanje nastavlja u Splitu te upisuje srednju Elektrotehničku školu. Potom se odlučuje za Sveučilišni odjel za stručne studije, smjer Elektronika. 2011. godine stječe titulu Stručni prvostupnik inženjer elektronike. Nakon završetka studija, orijentira se na turističke djelatnosti te u turističkom sektoru započinje i svoju privatnu karijeru. Iznimno je posvećen svojoj obitelji, u dugogodišnjem braku sa suprugom Marijanom postao je i ponosni otac dvoje prekrasne djece. Od najmlađih dana je aktivno uključen u lokalnoj zajednici, dok slobodno vrijeme koristi za sportske aktivnosti. Najveću ljubav gaji prema balotama i Hajduku.

ZADNJE OBJAVE