34 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRSalvador Dalí – “Hidden faces” u Muzeju grada Trogira

Salvador Dalí – “Hidden faces” u Muzeju grada Trogira

Hidden faces – Skrivena lica, izložba originalnih djela Salvadora Dalíja iz privatne zbirke Kesauri odvijat će se u Muzeju grada Trogira – Galeriji Cate Dujšin Ribar od 5. 6. 2024. do 28. 9. 2024. godine.

Izložba koja po prvi put u Hrvatsku donosi preko 120 djela iz privatne zbirke iz Francuske sastoji se od umjetnikovih radova koji dočaravaju šokantan, snovit i nadrealistički prikaz ranog dvadesetog stoljeća. Uključuje originalne litografije, skulpture, medalje, serigrafije na srebru i svili, kao i umjetnine nastale u drugim medijima te nudi jedinstvenu priliku razgledavanja i divljenja originalnim djelima jednog od najvećih umjetnika našeg doba – Salvadora Dalíja. Izložba je podijeljena u sedam tematskih cjelina: Serijal “Muška zanimanja”Dalíjeva godišnja dobaDalíjevi crteži olovkomSerijal “Starac i more”3 serije slika na porculanu i medalje, Dizajnerski radovi Salvadora Dalija – keramika, staklo, tapiserije, serigrafije na svili te Bakropisi, medalje i skulpture Salvadora Dalíja, u kojima se do sada moglo uživati na izložbama održanima jedino u Latviji, Slovačkoj i Poljskoj.

Izložba Hidden Faces – Skrivena lica kojoj je cilj upoznati širu javnost s fascinantnim svijetom umjetnosti jedinstvenog Salvadora Dalíja organizirana je u suradnji Muzeja grada Trogira s Art Expo S.I.A. (Latvija) i La Collection Kesauri (Francuska), uz potporu Grada Trogira.

Tekst & foto: MGT

ZADNJE OBJAVE