1.6 C
Trogir
Utorak, 19 siječnja, 2021
Naslovnica SPORT Rusulice obilježile 40 godina od održavanja Mediteranskih igara

Rusulice obilježile 40 godina od održavanja Mediteranskih igara

Mediteranske igre održane 1979. godine ostat će poznate i po tome što je, osim Splita, u organizaciju bilo uključeno još osam dalmatinskih gradova: Trogir, Makarska, Sinj, Hvar, Šibenik, Zadar, Omiš i Supetar. Za same Igre u Splitu i ostalim gradovima domaćinima  je bilo potrebno izgraditi kapitalne objekte koji u to vrijeme nisu postojali, ali i neke postojeće potpuno renovirati.

Zahvaljujući MIS-u Trogir je dobio novu sportsku dvoranu. Naime, u organizaciju igara uloženo je 230 milijuna njemačkih maraka, a samo neke od građevina koje su tada izgrađene ili obnovljene su:

– izgrađen je novi putnički terminal u zračnoj luci u Resniku,

– izgrađeno je naselje bungalova uz hotel Medena u Trogiru.

Izgrađeni su ili prošireni i obnovljeni svi važniji sportski objekti od Zadra do Makarske:

– Trogir (izgrađena je nova polivalentna dvorana sa 860 mjesta, centralnim grijanjem, ozvučenjem, kao i svim uređajima za TV prijenose. Ukupna površina dvorane iznosi 2500 m2).

– Prošlo je 40 godina od održavanja Mediteranskih igara u Splitu, ali se dio igara održavao i u Trogiru. Naše male ritmičarke na svoj način su obilježile tu obljetnicu. Naime, tijekom vikenda su se priključile obilježavanju u Splitu tako što su nastupile u SC Gripe i u svečanom defileu splitskom rivom, poručili su iz KRSG Rusulice.

Foto: KRSG Rusulice 

{gallery}rusulicemediteran{/gallery}

ZADNJE OBJAVE