11 C
Trogir
Srijeda, 3 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTRusulice obilježile 40 godina od održavanja Mediteranskih igara

Rusulice obilježile 40 godina od održavanja Mediteranskih igara

Mediteranske igre održane 1979. godine ostat će poznate i po tome što je, osim Splita, u organizaciju bilo uključeno još osam dalmatinskih gradova: Trogir, Makarska, Sinj, Hvar, Šibenik, Zadar, Omiš i Supetar. Za same Igre u Splitu i ostalim gradovima domaćinima  je bilo potrebno izgraditi kapitalne objekte koji u to vrijeme nisu postojali, ali i neke postojeće potpuno renovirati.

Zahvaljujući MIS-u Trogir je dobio novu sportsku dvoranu. Naime, u organizaciju igara uloženo je 230 milijuna njemačkih maraka, a samo neke od građevina koje su tada izgrađene ili obnovljene su:

– izgrađen je novi putnički terminal u zračnoj luci u Resniku,

– izgrađeno je naselje bungalova uz hotel Medena u Trogiru.

Izgrađeni su ili prošireni i obnovljeni svi važniji sportski objekti od Zadra do Makarske:

– Trogir (izgrađena je nova polivalentna dvorana sa 860 mjesta, centralnim grijanjem, ozvučenjem, kao i svim uređajima za TV prijenose. Ukupna površina dvorane iznosi 2500 m2).

– Prošlo je 40 godina od održavanja Mediteranskih igara u Splitu, ali se dio igara održavao i u Trogiru. Naše male ritmičarke na svoj način su obilježile tu obljetnicu. Naime, tijekom vikenda su se priključile obilježavanju u Splitu tako što su nastupile u SC Gripe i u svečanom defileu splitskom rivom, poručili su iz KRSG Rusulice.

Foto: KRSG Rusulice 

{gallery}rusulicemediteran{/gallery}

ZADNJE OBJAVE