23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJANovi izgled DV Cvrčak u Vrsinama – za 15-ak dana kamen temeljac...

Novi izgled DV Cvrčak u Vrsinama – za 15-ak dana kamen temeljac novog vrtića i jaslica u Pozorcu

Nakon pola godine radova, novi izgled je dobio vrtić Cvrčak u Vrsinama, Općine Marina. Projekt vrijedan milijun i pol kuna uz Općinu Marina financiralo je i Ministarstvo, i to polovicom iznosa.

„Ovo je veliki iskorak za djecu s područja Vrsina i Poljica, 18 djece će biti u ovom vrtiću. Prije su bili u prostoru koji nije bio adekvatan, a sad su i unutarnji prostor i okoliš po standardima i normama “, naglasio je prilikom otvaranja vrtića načelnik Ante Mamut.

U odnosu na prošlu godinu na području Općine Marina upisano je čak 14 djece više.

„To je putokaz da moramo svi zajedno raditi na poboljšanju uvjeta za našu djecu. Prije nekoliko mjeseci otvorili smo jedno veliko igralište za djecu u Gustirni, preko 100 djece je upisano u školu MNK Marina, to je pokazatelj da djeci trebamo naći sadržaje i načine kako ih aktivirati. Imamo 17 naselja, a posebno je demografska slika dobra u Poljicima i Marini. Sada idemo na izgradnju novog vrtića i jaslica u Pozorcu, kamen temeljac je za nekih 15-ak dana“, dodao je načelnik.  

Gradnja vrtića trajala je pola godine.

„Zahvalila bi roditeljima na strpljenju, bili su zbilja strpljivi jer je gradnja trajala pola godine, i cijelo to vrijeme djeca nisu mogla pohađati vrtić. Sad će napokon ići u vrtić i nadamo se da će ponijeti lijepa iskustva koja će im ostati za cijeli život. Vrtić će raditi od 6 sati ujutro do 17 sati popodne“, kazala je ravnateljica DV Cvrčak Nora Đokić. 

 

 

 

 

 

ZADNJE OBJAVE