22 C
Trogir
NaslovnicaSPORTRukometne veteranke i veterani Trogira pohorili međunarodni turnir u Makedoniji

Rukometne veteranke i veterani Trogira pohorili međunarodni turnir u Makedoniji

Zlato za rukometašice, a srebro za rukometaše 

Rukometne veteranke i veterani Trogira sudjelovali su na 3. Memorijalnom međunarodnom veteranskom turniru „Toše Proeski“ koji se održao od 11. do 14. listopada u Ohridu u Makedoniji. Igrajući u jakoj konkurenciji ženskih i muških ekipa ostvarili su velik uspjeh i tako na najbolji način promovirali svoj grad.

Naime, rukometašice ŽVRK VETERANKA TROGIR su osvojile prvo mjesto nakon što su u finalu pobijedile ekipu „FRAJLE INTERNACIONALE“ sastavljenu od igračica s područja bivše Jugoslavije.  Iako rezultat 4:2 na poluvremenu nije obećavao, u drugom dijelu utakmice rezultat se okrenuo u korist Trogiranki koje su uvjerljivo pobijedile rezultatom 8:5.  

Osim prvog mjesta za veteranke, njihova igračica Marija Špika proglašena je najboljom igračicom turnira.  

Rukometaši MVRK “KAIROS” TROGIR  su u finalnoj utakmici protiv slovenske ekipe KIH OBALA  u dramatičnoj završnici u ruletu sedmeraca izgubili, ali su osvojili sjajno 2. mjesto. 

Uz sjajne rezultate, rukometne veteranke i veterani ostavili su odličan dojam i izvan sportskih terena na čemu su im čestitali organizatori i najavili svoj dolazak na 2. Memorijalni međunarodni rukometni veteranski turnir „Vinko i Ivo Kandija“ koji će se održati u Trogiru iduće godine. 

Trogirske rukometašice i rukometaši zahvaljuju Gradu Trogiru, Zajednici sportskih udruga Grada Trogira, J.U. Športski objekti Trogir te privatnim poduzetnicima i obrtnicima Trogira koji su im omogućili sudjelovanje na turniru. 

ŽVRK “VETERANKA” TROGIR: Leonia Poljičanin, Mira Milić, Blanka Žižak Lozovina, Ivana Tomaš, Ljubica Lovrić, Nevena Muslim, Alenka Zulim, Maja Mauko, Marija Opačak, Hajdi Katinac, Mirela Kasabašić, Tončica Jelavić, Blaženka Pajdaković, Marija Špika, Snježana Janjić, Ivana Brkan i Ivana Katinac. 

MVRK “KAIROS” TROGIR: Baldo Dragaš, Kristijan Dragaš, Martin Vukman, Ivan Mitar, Mladen Bukurov, Milan Gašpić, Vojko Farčić, Ivan Turković, Ante Šmuketa, Ivica Baturina, Mario Buličić, Marko Bralić i Marko Šimović. 

Foto: MVRK KAIROS TROGIR i ŽVRK VETERANKA TROGIR   

{gallery}veterani8{/gallery}

ZADNJE OBJAVE