37 C
Trogir
NaslovnicaKULTURARomana Milutin Fabris i Vinka Davidović izlažu u Trogiru

Romana Milutin Fabris i Vinka Davidović izlažu u Trogiru

 

Izložba slika “Pečat prošlosti” autorica Vinke Davidović i Romane Milutin Fabris otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira u utorak, 23. srpnja 2019. u 21:00 sat.

Romana Milutin Fabris i Vinka Davidović, prijateljice iz prve klupe iz prvog razreda splitske Škole za primjenjene umjetnosti koje je nakon završene škole život odveo u različitm smjerovima, ove se godine ponovno susreću! Zahvaljujući tom neobičnom i sasvim slučajnom susretu, dogodit će se i izložba “Pečat prošlosti” koja će u atriju Muzeja grada Trogira biti otvorena do 7. kolovoza 2019. svaki dan 10:00 – 13:00 te 18:00 – 21:00.

Romana Milutin Fabris rođena je 1941. godine u Dubrovniku, Vinka (Vuletin) Davidović 1942. u Kaštel Štafiliću. Obje su završile Školu za primijenjenu umjetnost, nakon čega Vinka završava Pedagošku akademiju u Splitu, a Romana Akademiju primijenjenih umjetnosti u Beogradu, nakon koje se usavršava kod poznatog Oskara Kokoschke na Internationale Sommerakademie für Bildende Kunst Salzburg. Izlagale su na brojnim skupnim izložbama, održale brojne samostalne, a ovo im je druga zajednička izložba. 

 

 

ZADNJE OBJAVE