18.8 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRRekorderka u davanju krvi Biserka Zanne: „Ponosna sam što sam imala priliku...

Rekorderka u davanju krvi Biserka Zanne: „Ponosna sam što sam imala priliku pomagati ljudima“

Četvrta redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je 29. travnja u prostorijama DDK Trogir na Batariji. Organizirali su je Savjet DDK Trogir, Gradsko društvo Crvenog križa Trogir i Transfuzija KBC Split, a sponzorirali su je dobrovoljni davatelji krvi. Odazvalo se 44 davatelja te je prikupljeno 35 od planiranih 50 doza krvi.

Akciji su kao i uvijek pristupili brojni višestruki davatelji, a podršku svojim kolegama došla je dati “umirovljena” rekorderka Biserka Zanne koja je tim povodom za Trogirski portal izjavila:  

„Krv sam dala 83 puta i žao mi je što zbog godina ne mogu više. Naime, žene mogu davati do 65. godine, a ja imam 71. Ponosna sam što sam imala priliku pomagati ljudima i vršiti plemenito i humano djelo. To je jednostavno u čovjeku, s tim se rodi. Raduje me što imam odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske kojeg mi je dodijelio tadašnji predsjednik RH Ivo Josipović. Moj pokojni suprug Toni Zanne bio je davatelj i jedan od osnivača Kluba DDK Trogir pa sam i ja slijedila njegov primjer. Mnogo sam puta imala priliku direktno pomoći najpotrebnijima. Naime, kada je bila potražnja za krvlju često bi mi koji smo radili u Plive otišli u Split dati krv. Prošlo je dosta vremena, ali za to razdoblje me vežu lijepe uspomene. Osim što smo mogli pomoći, često smo s klubom odlazili na izlete koji su ostavili neizbrisiv trag u našim sjećanjima. Drago mi je što davalaštvo ostaje u obitelji. U akcijama su sudjelovali kći Ivana i sin Jakša, a i unuka Marta ima želju ići našim stopama. Nećak Hrvoje Zanne također je rekorder. Moja priča u Klubu DDK Trogir ima lijepi završetak i okrunjena je nezaboravnim doživljajima.“

Tekst i foto: IRM

ZADNJE OBJAVE