29 C
Trogir
NaslovnicaKULTURARazgledajte unikatne ručne radove i slike Mirjane Sorić i Ivane Curavić

Razgledajte unikatne ručne radove i slike Mirjane Sorić i Ivane Curavić

“MI” – izložba unikatnih ručnih radova i slika Mirjane Sorić i Ivane Curavić otvorena je u ponedjeljak u atriju Muzeja grada, a možete je razgledati do 10. listopada.

Izložbu je u ime domaćina Muzeja grada Trogira otvorila ravnateljica dr.sc. Fani Celio Cega predstavivši nazočnima rad dviju vrsnih umjetnica koje su od malih nogu pokazivale interes za kreativnim izražavanjem. 

Naziv izložbe “MI” nastao je sasvim slučajno, ali nekako i sasvim logično. Sadrži prva slova imena autorica i na jednostavan način uvodi u izbor radova kojima se predstavljaju rodnom gradu. 

Mirjana i Ivana odrasle su zajedno, u susjedstvu. Zajedničko im je to da su radovi kompletno u njihovoj režiji – od ideje i dizajna, osmišljavanja najboljih rješenja, pa do same krajnje izvedbe. Ako je potrebno, potražit će stručni savjet i zahvalne su onima koji su im nesebično pomogli. Tijekom godina, živeći na različitim lokacijama, svaka je razvijala svoje interese, ali uvijek su rado razmjenjivale ideje, ponekad se nesvjesno podudarale u izradi i sve ih je to uvijek povezivalo.

I profesionalno su usmjerene na srodna područja, ali ih unutarnji glas dugi niz godina vodi u neke sasvim druge svjetove u kojima uživaju. A kad se radi nešto s ljubavlju, gotovo bez izuzetaka dolaze komentari da “proizvodi” imaju dušu. Iako je stara izreka da se o ukusima ne raspravlja, ljepota izražavanja je ne samo u procesu stvaranja, nego i u očima promatrača, tj. onoga tko predmet koristi ili ga ima kao dekoraciju u svom domu, bilo da se radi o torbi, ogrlici, cvijetu, košari, jastuku, lampi, slici, … 

Izložba “MI” tek je mali izbor njihovih dosadašnjih radova.

Foto: Muzej grada Trogira

{gallery}muzej00{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE