10 C
Trogir
Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRRadionica u Trogiru: sve o uvjetima sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća i...

Radionica u Trogiru: sve o uvjetima sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada

Radionica je namijenjena svim građanima, upraviteljima višestambenih zgrada i predstavnicima stanara u višestambenim zgradama

Sve o mogućnostima i uvjetima sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada Trogirani će moći doznati u srijedu, 24. travnja u 18 sati. U Gradskoj vijećnici bit će održana informativno-edukativna radionica: „Kako do EU sredstava za energetsku obnovu?“. 

Radionica je namijenjena svim građanima, upraviteljima višestambenih zgrada i predstavnicima stanara u višestambenim zgradama. Na njoj će biti riječi o tome tko se može prijaviti za sufinanciranje, što se sve sufinancira i u kojem postotku te koja dokumentacija je potrebna. Bit će pojašnjeni uvjeti zadnjih natječaja (2015.) raspisanih od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, s obzirom na to da novi trenutno nisu objavljeni, ali se ne očekuju velike izmjene u odnosu na prethodne javne pozive. 

-Važno je da građani dobiju barem načelni pregled o tome što su bili uvjeti zadnjeg natječaja, kako bi se mogli na vrijeme pripremiti za novi natječaj, koji je za obiteljske kuće najavljen za sredinu 2019., a nakon toga će vjerojatno biti i za višestambene zgrade – poručili su iz Grada. 

Radi se o mjeri koja je naišla na vrlo dobar interes i odjek i koju su prije nekoliko godina mnogi iskoristili i tako sufinancirali 40 – 80 posto vrijednosti investicije energetske obnove.

Iako je osnovna tema radionice kako aplicirati i dobiti europska sredstva za obnovu zgrada i kuća, bit će govora i o projektima energetske obnove dječjih vrtića Maslačak i Maslina.

Radionica se provodi kao mjera promidžbe i vidljivosti projekta „Energetska obnova zgrade DV Maslina u Trogiru“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog Fonda za regionalni razvoj.

 

ZADNJE OBJAVE