11 C
Trogir
Nedjelja, 25 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRPrvi dan škole u Trogiru: prvašićima poklon od Grada; učenike i nastavnike...

Prvi dan škole u Trogiru: prvašićima poklon od Grada; učenike i nastavnike posjetila državna tajnica Ministarstava znanosti i obrazovanja Branka Ramljak

Trogirsku osnovnu školu „Majstora Radovana“ ove godine upisalo je 78 prvašića, a OŠ „Petra Berislavića“ njih 71.

Trogirski osnovnoškolci i srednjoškolci danas su se vratili u školske klupe, a početak školske godine svakako je bio najuzbudljiviji za prvašiće. Njih 78 u OŠ „Majstora Radovana“, 53 u OŠ „Petra Berislavića“te njih 18 u područnoj školi u Okrugu danas je započelo svoje obrazovanje. Osim što su od Grada Trogira dobili besplatne radne materijale dok je Županija osigurala udžbenike, Grad je ovom prilikom svakom prvašiću poklonio i mali paket sa školskim priborom i potrepštinama za ljepšu uspomenu na veliki dan. 

– Znamo da je obrazovanje temelj razvoja svakog društva i Grad to nastoji maksimalno poticati i kroz osiguravanje besplatnih školskih materijala, ali i kroz stipendije što ćemo svakako i dalje nastaviti raditi i podizati na jedan veći nivo. Danas smo došli poželjeti sretan prvi dan škole i poželjeti prvašićima uspješno školovanje te im uručili simbolične poklone. Danas kreće i reforma školstva, ‘Škola za život’ te se nadamo da će dobro zaživjeti i da će učenici dobiti bolje obrazovanje – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Ante Bilić.

OŠ „Petra Berislavića“ povodom prvog dana škole posjetila je državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak koja je poručila da učenicima želi sretnu i veselu novu školsku godinu u ‘Školi za život’ koja je zamišljena kao mjesto učenja s radošću i veseljem suvremenim metodama prilagođenim vremenu u kojem djeca odrastaju. Roditeljima je poručila da očekuje njihovu podršku novom kurikulumu u kojega je uloženo puno rada, truda i sredstava MZO, a učiteljima i nastavnicima izrazila je maksimalnu podršku ministarstva i svoju osobnu u velikoj odgovornosti koja je na njima u provođenju projekta ‘Škola za život’. Državna tajnica Ramljak posjetila je i trogirsku srednju školu „Ivan Lucić“ gdje se susrela s ravnateljem Jakšom Geićem. 

ZADNJE OBJAVE