15 C
Trogir
Četvrtak, 8 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAHUMANITARNA PLIVAČKA MANIFESTACIJA: Od punte Čiova (Slatine) do Marjana

HUMANITARNA PLIVAČKA MANIFESTACIJA: Od punte Čiova (Slatine) do Marjana

Nema startnina, nije važno tko stigne prvi, tko posljednji, a tko možda odustane

Udruga Dlan-o-dlan četvrtu godinu zaredom organizira humanitarnu plivačku manifestaciju naziva „Na drugu obalu – s osmijehom na licu“, u nedjelju, 15. rujna od 8 do 11 sati. Pliva se u Splitu, od punte Čiova (Slatine) do Instituta za oceanografiju i ribarstvo na Marjanu. Cilj je manifestacije podizanje svijesti javnosti o teškoćama s kojima se susreću djeca s posebnim potrebama i njihove obitelji. Isto tako, cilj je okupiti zajednicu u kojoj svatko ima svoje mjesto, isticati podršku i prijateljstvo te širiti osobne granice.

„Zašto organiziramo ovu manifestaciju? Jer želimo okupiti zajednicu u kojoj svaki član ima svoje mjesto i doprinosi joj na svoj način, jer želimo istaknuti važnost prijateljstva, zajedništva i međusobne podrške i prihvaćanja, jer želimo stvarati pozitivno ozračje, jer želimo pokazati da zajedno možemo do druge obale – svatko prema svojim mogućnostima, jer želimo pružiti podršku djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima, kao i svima onima koji se suočavaju s teškim morskim strujama, jer želimo pomicati osobne granice i, najvažnije, jer želimo pokazati da nitko nije sam. Start je punta Čiova u 9:00, okupljanje na Institutu od 7:30, prebacivanje na Čiovo brodicama u 8:30, a cilj nam je Institut za oceanografiju i ribarstvo na Marjanu. Udaljenost je 2.2 km. Osigurana je medicinska pratnja, pratnja ronioca te nekoliko brodica koje će pratiti plivače.“, istaknula je iz Udruge Dlan-o-dlan Timea Marušić Hren.

Tko se može prijaviti?

„Svi koji se profesionalno ili amaterski bave sportom, ali i svi građani koji vole daljinsko plivanje.
U ovoj manifestaciji nema startnina ni nagrada. Ovdje nije važno tko stigne prvi, tko posljednji, a tko možda odustane. Na Institutu je organiziran doček plivača. Dobrodošli su prilozi kao kolači, fritule, čokolada, sokovi, voda.  Obzirom na velik broj plivača, npr. 2018. godine su plivale 92 osobe, posebno pozivamo vlasnike brodica, jedriličare, kajakaše, veslače da nam se pridruže u osiguranju plivača. Pozivamo i plivače da dovedu svoju brodsku pratnju. Dakle, mogu se prijaviti svi koji se profesionalno ili amaterski bave sportom, ali i svi građani koji vole daljinsko plivanje“, dodala je Marušić Hren.

Obavezne prijave i informacije: 

Timea Marušić Hren

mob. 091 5909 288

e-mail: otvoreni.dan@gmail.com

Manifestaciju organizira Udruga za podršku u razvijanju komunikacijskih sposobnosti Dlan-o-dlan

ZADNJE OBJAVE