25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRPRUŽITE I VI RUKU FACEBOOK GRUPI „RUKA RUCI“

PRUŽITE I VI RUKU FACEBOOK GRUPI „RUKA RUCI“

Odvojite koji trenutak svog vremena provedenog na društvenim mrežama i informirajte se kako uz malo truda nekome možete puno pomoći.

Primjerice, ako na Facebooku potražite grupu građana „Ruka ruci“ koju je s kolegicom Julijom Mateljan pokrenula humanitarka Trogirka Sanja Vetnić, naići ćete na „humanost na dijelu“.

  • Putem društvenih mreža povezala sam se s gospođom Julijom čime je krenula Facebook grupa „Ruka ruci“ koja je odmah naišla na veliki odaziv i trenutno broji oko 620 članova. Moram istaknuti Dražena Banjana koji nam je uvijek pri ruci za fizičke poslove. Nedavno smo pokrenuli akciju pomoći za Dragu Galiota iz BIH kojom smo kupili peć za grijanje. Sredstva su donirale dvije mlade dame koje nisu Hrvatice, nego su udane u Splitu. Izdvojit ću dobre i drage ljude iz HGSS-a koji nam uvijek uskaču kad je potrebno. Brojni su odmah reagirali pa je bilo paketa pomoći i iz Zagreba. Dogovorili smo i renoviranje Dragine kuće koja kreće uskoro, a vodi je član spomenute Facebook grupe Marko Gojević. Također, pomažemo gospođi Milici i gospodinu Zoranu Bušljeta iz sela Radunić pokraj Muća, odnosno surađujemo s Udrugom podsvilajskih sela. Puno nam je pomogla i arhitektica Ana Trogrlić, kojoj ovim putem posebno zahvaljujemo. Ona je napravila nacrte i sve ostalo što je potrebno da se Zoranu i Milici legalizira kuća. Za što bolje rezultate u akcijama potrebni su nam članovi i donacije u obliku hrane, odjeće, građevinskog materijala i, ako je moguće, u financijama. Pomoć može biti u tome da samo sjedneš s nekim i izmijeniš par riječi. Oni koji se žele priključiti akcijama mogu se javiti našoj Facebook grupi „Ruka ruci“. Htjela bih naglasiti kako imamo dobru suradnju s trogirskom Udrugom „Dobre vile“ pa se mogu priključiti i njima. Ponosna sam što sam Hrvatica i što živim u državi čiji ljudi su više puta pokazali kako imaju veliko srce, kazala nam je Sanja Vetnić.

Poslušajte cijeli razgovor za Gradski radio Trogir – vodila Ivana Rinčić Mamut

ZADNJE OBJAVE